elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
CAMPAÑA DGT

Persones amb lesió medul·lar després d'un accident de trànsit consciencien els conductors a València

Persones amb lesió medul·lar després d'un accident de trànsit consciencien els conductors a València
  • Una campanya directa de la DGT per mostrar, en viu i en directe, el preu que pot tenir el trepitjar massa l'accelerador

MÉS FOTOS
Persones amb lesió medul·lar després d'un accident de trànsit consciencien els conductors a València - (foto 2)
Persones amb lesió medul·lar després d'un accident de trànsit consciencien els conductors a València - (foto 3)
Persones amb lesió medul·lar després d'un accident de trànsit consciencien els conductors a València - (foto 4)

Xafar en excés l'accelerador pot tenir conseqüències lamentables per a tota la vida. D'això poden donar fe alguns voluntaris que estan conscienciant aquests dies a les carreteres valencianes. Persones amb lesió medul·lar després d'un accident de trànsit que estan conscienciant els conductors dels vehicles retinguts en els diferents controls, sobre el greu risc que suposa per a la conducció l'excés de velocitat.

Sota el lema "No corregues, no begues ... no canvies de rodes", es presenta la campanya de vigilància i control de velocitat de la Direcció General de Trànsit que es prolongarà fins al pròxim 18 de juliol.

L'Associació de Lesionats Medul·lars i Grans Discapacitats Físics (ASPAYM) col·labora amb la DGT en aquesta campanya. Els seus voluntaris s'acosten al vehicle retingut, traslladant el missatge comú de la campanya i demostrant al mateix temps amb la seua presència, les conseqüències i seqüeles irreversibles dels actes imprudents.

ASPAYM desenvolupa des de fa 15 anys aquesta campanya de sensibilització, comprovant la bona acceptació i disposició per part dels seus socis i voluntaris, així com el convenciment que l'impacte del testimoni personal és molt eficaç i complementa a les advertències de Trànsit en campanyes de prevenció d'accidents.

Aquest dimecres ha tingut lloc l'acte de presentació a la CV-32 de València i la cap provincial de Trànsit de València, Pilar Fúnez, ha subratllat que "una velocitat adequada podria evitar el 25% dels accidents de trànsit amb víctimes mortals".

Segons les dades aportades per Fúnez, el 2019 (últim any amb dades consolidades) la velocitat va ser present al 23% dels accidents mortals. "La velocitat és un dels principals factors concurrents en els accidents amb víctimes mortals, només per darrere de les distraccions i per davant del consum d'alcohol i drogues", ha afegit.

Per la seua banda, el subdelegat en funcions, Luis Felipe Martínez, ha indicat que la velocitat "té una influència directa en la severitat dels sinistres de trànsit. Amb velocitats altes, el nombre d'accidents i la seua gravetat augmenten de manera significativa ".

La DGT recorda que:

  • A partir de 80km/h és pràcticament impossible que un vianant se salve en un atropellament. Si la velocitat del vehicle que impacta és de 30 km/h el risc de mort del vianant és d'un 10%; si la velocitat és a 50 km/h, aquest risc de mort s'eleva al 90%.
  • A 120km/h es necessita per aturar-una distància superior a un camp de futbol.
  • L'excés de velocitat no només incideix en la seguretat viària, també té una influència negativa sobre el medi ambient, la qualitat de vida i el consum de combustibles.
Pujar