25 de novembre de 2020 25/11/20

355 persones acudeixen als col·legis electorals gràcies a l'ajuda de Creu Roja

355 persones acudeixen als col·legis electorals gràcies a l'ajuda de Creu Roja - (foto 1)

    Creu Roja Espanyola ha previst un servei per a persones amb problemes de mobilitat durant la pròxima cita electoral del 28 d'abril amb motiu de les Eleccions Generals i Autonòmiques. El dispositiu, que es coordina amb Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana, té com a finalitat traslladar als col·legis electorals a persones que el necessiten, bé per malaltia, edat o impediments físics, per a ajudar-los a exercir el seu dret al vot.

    150  voluntaris i voluntàries de Creu Roja dedicaran la jornada del pròxim diumenge 28 d'abril, a la Comunitat Valenciana, a facilitar el trasllat als col·legis electorals a les persones que el precisen. En total, han sol·licitat aquest servei 355 persones (172 a la província d'Alacant, 152 a la província de València i 31 a la província de Castelló). Respecte al grup de persones ingressades en Hospitals de la Comunitat, han sol·licitat aquest servei un total 151 persones. Concretament 36 d'aquests trasllats es realitzaran a la província d'Alacant, 98 a la província de València i 17 a la província de Castelló.

    D'altra banda, un centenar de trasllats són persones usuàries de Residències (83 es realitzaran a la província d'Alacant, 12 a la província de València i 5 en la de Castelló). Finalment, Creu Roja efectuará un total de 104 serveis de transport en domicilis de persones particulars. Es tracta de persones amb problemes de mobilitat que dificilmente podrien acudir per si mateixes fins al seu col·legi electoral. Creu Roja realitzarà 53 trasllats a la província d'Alacant, 42 a la província de València i 9 a la província de Castelló. Quant a recursos, Creu Roja Espanyola té previst la movilizació d'un total de 23 ambulàncies, 26 vehicles adaptats i altres 19 vehicles de transport.

     El voluntariat recollirà en hospitals, residències o domicilis particulars a les persones amb mobilitat reduïda, per a posteriorment acostar-les al seu corresponent col·legi electoral, i retornar-les al seu punt de partida.

    Pujar