13 d’agost de 2020 13/8/20

El perill dels rebrots en les empreses: com actuar

El perill dels rebrots en les empreses: com actuar - (foto 1)
  • La Conselleria de Sanitat ha enviat una sèrie d'indicacions a l'empresa càrnica afectada per diversos casos de coronavirus en Rafelbuyol

Aquest dimarts es confirmava un rebrot en una empresa càrnica de Rafelbunyol després de detectar-7 positius. Des de la conselleria de Sanitat s'han pres mesures dràstiques i realitzat PCR a 450 treballadors d'aquesta empresa, dels quals falten cent per conèixer els resultats.

Tant a l'empresa com al seu servei de prevenció de riscos laborals se'ls ha reiterat la següents indicacions al costat de l'estratègia de prevenció de l'Ministeri:

  • Davant d'un cas sospitós nou, se li farà una PCR en les primeres 24 hores. Es considera cas sospitós a qualsevol persona amb un quadre clínic d'infecció respiratòria aguda d'aparició sobtada de qualsevol gravetat que cursa, entre d'altres, amb febre, tos o sensació de manca d'aire. Altres símptomes com la odinofàgia, anòsmia, agèusia, dolors musculars, diarrees, dolor toràcic o cefalees, entre d'altres, poden ser considerats també símptomes de sospita d'infecció per SARS-CoV-2.
  • Tots els casos sospitosos es mantindran en aïllament a l'espera de l'resultat de la PCR i s'iniciarà la recerca dels seus contactes estrets.
  • Per a la reincorporació al seu lloc de treball serà necessària la realització d'una PCR, a més de la resolució de símptomes a l'mínim 3 dies abans, i amb un mínim de 10 dies des de l'inici dels símptomes.
  • És important que quan un treballador tinga simptomatologia no vaja a treballar i ho pose en coneixement del seu centre d'atenció primària o el seu servei de prevenció.
  • Les persones en aïllament per contacte estret han de complir el període d'aïllament estipulat pel protocol de l'Ministeri de Sanitat i no podran acudir a la faena fins que aquest aïllament siga suspés pel seu centre d'atenció primària o el seu servei de prevenció.
  • En cap cas les persones a l'espera del resultat de les proves haurien d'anar a treballar.
Pujar