elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Peníscola rendibilitza la VII Triathló Infinitri de Mitja Distància amb quasi un milió d’euros d’impacte econòmic

Peníscola rendibilitza la VII Triathló Infinitri de Mitja Distància amb quasi un milió d’euros d’impacte econòmic
  • Amb 1000 participants, és la prova de la seua categoria en la Comunitat Valenciana amb més inscrits i se situa entre les més concorregudes del país

MÉS FOTOS
Peníscola rendibilitza la VII Triathló Infinitri de Mitja Distància amb quasi un milió d’euros d’impacte econòmic - (foto 2)
Peníscola rendibilitza la VII Triathló Infinitri de Mitja Distància amb quasi un milió d’euros d’impacte econòmic - (foto 3)
Peníscola rendibilitza la VII Triathló Infinitri de Mitja Distància amb quasi un milió d’euros d’impacte econòmic - (foto 4)

L’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Peníscola, juntament amb l’organització, Infinitri Sports, ha fet balanç de la setena edició del Triatló de Mitja Distància que va acollir la localitat el mes de maig passat.

Amb mil inscrits, la Ciutat a la Mar va acollir aquesta prova seleccionada com a seu del campionat de la Comunitat Valenciana en la seua modalitat, per la qualitat organitzativa i pel valor esportiu.

Composta per un circuit de natació de 1900m, al voltant del tómbol; 90km de circuit en bicicleta per la comarca i 21km de cursa (mitja marató) pel Parc Natural de la Serra d’Irta, ha multiplicat per quatre el nombre d’inscrits des de la primera edició, i s’ha convertit en un esdeveniment de referència en la seua modalitat.

Manu García, director de la prova, ha destacat i ha explicat aquest creixement gràcies a l’atractiu d’aquest i la seua ubicació: “Peníscola en si és l’avantatge, sembla que estiga dissenyada per al triatló, amb una secció de natació espectacular, al voltant del castell, espai molt condicionats per fer les transicions, uns accessos per carretera molt segurs i la combinació de l’itinerari per a la cursa amb nucli antic i parc natural i cales molt atractiu i interessant”.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha destacat “la importància d’acollir aquest tipus d’esdeveniments, ja que suposen la consolidació de Peníscola com a escenari natural de competicions i proves esportives, la qual cosa genera pernoctacions, arribades de visitants i turistes que es converteixen, a la vegada, en potencials prescriptors de la destinació” ha valorat.

L’estimació i avaluació de l’impacte de la prova revela que cada participants va gastar de mitjana 278€ durant el cap de setmana, la qual cosa va suposar un impacte econòmic de 950.760€ per a Peníscola.

El 90% dels participants procedien de fora de la província i el 59% de fora de la Comunitat. Amb un públic assistent calculat en 3420 persones i la celebració de la Fira del Corredor, el comerç local també se suma a l’oferta complementària beneficiària de la celebració de l’esdeveniment.

La contractació en aquesta edició del reconegut triatleta internacional professional Tim Don, 2 vegades campió olímpic i posseïdor del rècord mundial d’Ironman, ha generat un impacte en xarxes socials de visualitzacions de la seua participació a Peníscola que superen els tres milions.

La regidora de l’àrea d’Esports, Dolores Bayarri, ha confirmat el seu compromís amb la continuïtat de la prova l’any pròxim destacant la seua importància i visibilitat dins del calendari d’esdeveniments esportius en el municipi.

Pujar