24 de novembre de 2020 24/11/20

Peníscola rep les dues Banderes Blaves per a la platja Nord i la platja Sud

Peníscola rep les dues Banderes Blaves per a la platja Nord i la platja Sud - (foto 1)
  • La platja Nord compta, a més, amb la Q de Qualitat Turística de l’ICTE, les certificacions en gestions de qualitat i gestió mediambiental d’AENOR i la bandera Qualitur

MÉS FOTOS
Peníscola rep les dues Banderes Blaves per a la platja Nord i la platja Sud - (foto 2)

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, juntament amb la recent nomenada regidora delegada de l’àrea de Turisme i Platges, Raquel París, han recollit les Banderes Blaves per a les platges urbanes de la localitat, la platja Nord i la platja Sud.

L’acte de lliurament, per part de la Generalitat Valenciana, ha tingut lloc a Cullera i ha estat presidit pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.                                                                                                       

Martínez ha subratllat “l’important esforç econòmic que realitza el consistori en matèria de neteja i manteniment, així com en la millora dels serveis en platges, en gestió de qualitat i en gestió mediambiental”. De la mateixa manera ha destacat  “la imprescindible col·laboració de la Secretaria Autonòmica de Turisme de la Generalitat, de la qual depenen múltiples serveis de les nostres platges, amb qui coordinem els treballs amb la major col·laboració i lleialtat institucional”, ha valorat.

En total, són 38 les certificacions amb les quals compten les platges de Peníscola, entre aquestes, la Bandera Blava per a la platja Nord i la platja Sud. Aquestes udes platges urbanes es caracteritzen per l’arena fina que conformen els més de 5 quilòmetres de longitud i per les aigües catalogades com a netes, tranquil·les i poc profundes, segons les normatives que en regulen la qualitat.

Ambdues compten amb servei de vigilància, salvament i serveis bàsics com les dutxes i instal·lacions per a jocs infantils i la realització de diferents esports en l’arena.

En els pròxims dies es durà a terme l’acte simbòlic d’hissada de banderes en ambdues platges. Fins que acabe la temporada de bany onejaran en les platges de Peníscola les Banderes Blaves, les Banderes d’AENOR (ISO), la bandera Qualitur de la Conselleria de Turisme i la Bandera de la Q de Qualitat de l’ICTE, certificacions a les quals cal sumar la Sendera Blava i el Centre Bandera Blava.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) és l’encarregada d’atorgar la Bandera Blava i té en compte els paràmetres de qualitat de les aigües de bany; la informació i educació ambiental; la gestió ambiental, i la seguretat, serveis i instal·lacions. Per altra banda, les ISO 9001 i 14001, de qualitat i gestió  ambiental respectivament, valoren segons la normativa europea, Formació, Comunicació, Neteja i Socorrisme.

Per altra banda, la Bandera de la Q de l’Institut de Qualitat Turística Espanyol (ICTE), valora nou punts: Direcció (Sistema de gestió, identificació aspectes ambientals, desenvolupament de processos), Seguretat, salvament i primers auxilis (seguretat, abalisament, salvament i primers auxilis), Informació (serveis de la platja, informació turística, codis de conducta, sobre seguretat, informació higienicosanitària), Neteja i recollida selectiva de residus (neteja de la superfície eixuta i humida, neteja d’instal·lacions...), Manteniment d’instal·lacions i equips, Accessos (aparcament, accessos superfície eixuta, accessos superfície humida), Serveis higiènics (requisits legals, lavabos, dutxes, aigua potable...) i Oci (hamaques, para-sols, activitats ludicoesportives).

Peníscola compta amb 32 guardons d’aquest tipus, un dels municipis espanyos amb més nombre de certificats expedits per AENOR.

I quant a les Banderes Qualitur, el municipi compta amb dues: l’atorgada a la platja Nord i la concedida a l’oficina d’informació turística central, certificada amb la Q de l’ICTE.

Sendera Blava i Centre Blau

Peníscola compta amb les certificacions d’ADEAC per al Museu de la Mar com a Centre Blau i para la sendera mediambiental de Peñismar com a Sendera Blava. El Museu de la Mar compta amb una secció historicoarqueològica, una de pesca i una altra de fauna marina, amb les quals s’homenatja la tradició marinera del municipi. Per la seua banda, la sendera situada en la zona Nord de Peníscola, a Peñismar, té la catalogació de Sendera Blava com a element paisatgístic que contribueix a l’ús sostenible del litoral.

Pujar