elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Peníscola avança per a ser Ciutat Amiga de la Infància

Peníscola avança per a ser Ciutat Amiga de la Infància
  • Des de 2019, amb la creació del Consell de la Infància i l'Adolescència, fa les primeres passes i es va declarar Municipi Amic de la Infància

  • L'any passat es va elaborar un diagnòstic de situació de la població per a dur a terme enguany un pla d'accions i optar al reconeixement d'Unicef el 2022

MÉS FOTOS
Peníscola avança per a ser Ciutat Amiga de la Infància - (foto 2)
Peníscola avança per a ser Ciutat Amiga de la Infància - (foto 3)
Peníscola avança per a ser Ciutat Amiga de la Infància - (foto 4)
Peníscola avança per a ser Ciutat Amiga de la Infància - (foto 5)
Peníscola avança per a ser Ciutat Amiga de la Infància - (foto 6)

Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Peníscola han convocat avui a tècnics i regidors de diferents àrees del govern municipal amb l'objectiu d'avançar en la consecució del reconeixement de la localitat com a Ciutat Amiga de la Infància.

El 2019 va ser constituït el Consell de la Infància i Adolescència Local (CIAL), format per alumnes dels centres educatius de la població, d'entre quart curs de primària i batxillerat, fins a la seua majoria d'edat. La creació del Consell responia a la necessitat de tractar temes d'interés per a ells, així com fomentar-ne la participació en qüestions de l'àmbit local perquè se'n pogueren extraure propostes de millora.

Després de l'elecció dels consellers i conselleres, i la realització de diferents reunions amb dos tècnics de l'àrea de Serveis Socials Municipals, l'any passat es va realitzar un diagnòstic de situació de la població.

En aquest moment, tant regidors com tècnics municipals s'han donat cita per a enfrontar de manera conjunta la detecció de necessitats per a elaborar un pla municipal, aspecte que s'ha tractat en la trobada mantinguda avui.

"Durant l'elaboració del Pla abordarem la presa de noves mesures, l'activació o la millora de serveis i inversions relacionades amb la garantia dels drets dels xiquets i adolescents”, ha explicat la regidora de Benestar Social, Mª Jesús Albiol. “Tramitarem la nostra sol·licitud per a ser reconeguts com a Ciutat Amiga de la Infància, segell que ens reconeixerà la gestió, ens exigirà no sols un compromís ferm, sinó també la millora contínua en aquest àmbit, per a nosaltres absolutament prioritari” ha afegit.

Seguint l'acompliment dels terminis establits per a dur-ho a terme, es realitzaran jornades de treball tant amb tècnics de l'administració local com procedents d'altres organismes públics.

Amb l'objectiu d'estructurar un Pla que compte amb la participació de tots i totes es realitzaran visites a escolars i es comptarà amb el CIAL, a més de comptar amb totes aquelles associacions locals que estiguen vinculades amb la infància i l'adolescència. "El Pla és un projecte de municipi, que el millore i l'oriente per al major benestar de xiquets, xiquetes i adolescents, per això és tan important que tant les diferents àrees del govern municipal, com les entitats locals estiguem junts en això", ha destacat Albiol

Aquests grups de treball col·laboraran en el plantejament de línies estratègiques d'intervenció i d'avaluació per a la creació, juntament amb una sèrie d'objectius i mesures, que conduiran cap a un Pla d'Accions aplicable i la posterior declaració de Ciutat Amiga de la Infància. "El benefici és per a totes i tots, per a tots els trams d'edat, perquè les millores que es puguen impulsar en matèria d'estructures de funcionament, d'ampliació d'agenda i activitats o dinamització de fòrums de debat i dels consells de participació són i seran beneficioses per a tota la nostra societat, perquè els xiquets d'avui són els adults de demà", ha conclòs.

Pujar