elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una grua retira els grans blocs de la zona de l'ensulsiada de Peníscola

Una grua retira els grans blocs de la zona de l'ensulsiada de Peníscola
  • Els equips de rescat tracten d'arribar fins a la dona atrapada, mare del menor mort en l'ensulsiada

Una grua de grans dimensions ha arribat a Peníscola per a retira els grans blocs del forjat de l'edifici que es va esfondrar ahir en aquesta localitat del Baix Maestrat. L'objectiu és retirar els enderrocs de major grandària i arribar fins on es troba la dona atrapada, mare del menor de 15 anys natural de Morella, que ha mort en aquest tràgic succés.

Així ho ha confirmat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que ha visitat la zona zero al costat de l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, per a conéixer la situació d'aquesta fatídica tragèdia.

Puig ha començat les seues declaracions lamentant la defunció del jove i no s'ha mostrat gens falaguer davant “la previsible defunció de la mare” que segueix atrapada.

Encara que en un primer moment tot semblava indicar que la dona es podria trobar soterrada en una zona de l'edifici, testimonis oculars han advertit d'un altre emplaçament pel que l'equip de salvament ha canviat de perspectiva en la seua cerca.

El cap del Consell ha agraït als equips el seu treball i als empresaris hotelers de Peníscola l'acolliment de les 300 persones desallotjades per l'ensulsiada, tant de famílies de l'edifici de tres plantes que ha caigut com dels edificis confrontants que romanen buits a l'espera que, una vegada finalitze el rescat, valoren la situació dels habitatges i analitzen el succeït per a valorar si poden tornar a les seues cases.

Així, Puig ha assenyalat que els arquitectes han fet una primera avaluació i “quan es produïsca l'excarceració de l'artado es podrà avançar en l'anàlisi de les causa” encara que “segur que es judicialitzarà”, per la qual cosa ha mostrat el suport dela Generalitat per a donar cobertura i ajudar a l'ajuntament en l'esclariment final d'uns fets lamentables”.

MÉS FOTOS
Una grua retira els grans blocs de la zona de l'ensulsiada de Peníscola - (foto 2)
Una grua retira els grans blocs de la zona de l'ensulsiada de Peníscola - (foto 3)
Una grua retira els grans blocs de la zona de l'ensulsiada de Peníscola - (foto 4)
Una grua retira els grans blocs de la zona de l'ensulsiada de Peníscola - (foto 5)
Pujar