20 de gener de 2021 20/1/21

El Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola continua amb Capella de Ministrers i Música Ficta

El Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola continua amb Capella de Ministrers i Música Ficta - (foto 1)
  • Capella de Ministrers portaran a Peníscola ‘El Grial’ el dia 8 d’agost i Música Ficta (Madrid) escenificaran el dia 9 l’espectacle ‘Lucidissima mia stella’

  • La 24a edició del festival té lloc de l’1 al 12 d’agost al castell del Papa Luna i el Palau de Congressos de Peníscola

El Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola  continua la seua 24a edició amb els valencians Capella de Ministrers, que portaran ‘El Grial’ el dia 8 d’agost, i Música Ficta (Madrid), que escenificaran el dia 9 l’espectacle ‘Lucidissima mia stella’, música en temps de Barbara Strozzi en el 400 aniversari del seu naixement.

El dia 8 d’agost a les 22.30, Capella de Ministrers portaran al castell del Papa Luna ‘El Grial’, un espectacle de música i literatura medieval al voltant del Sant Greal.

Des de la creació l’any 1987, el grup Capella de Ministrers, sota la direcció de Carles Magraner, ha desenvolupat una important tasca investigadora i musicològica en favor del patrimoni musical espanyol, des de l’Edat Mitjana fins al segle XIX.

El dia 9 d’agost a les 22.30 serà el torn de Música Ficta amb l’espectacle ‘Lucidissima mia stella’, que celebra els 400 anys del naixement de Barbara Strozzi, música d’una qualitat inqüestionable, emmarcada dins de l’escenari de música avantguardista i experimental del seu temps.

El grup Música Ficta, dirigit per Raúl Mallavibarrena, està considerat un dels més destacats renovadors de la interpretació de la música antiga al nostre país. Des que es va fundar en 1992, ha realitzat gires i concerts pels festivals nacionals més importants.

La 24a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola tindrà lloc de l’1 al 12 d’agost al castell i al Palau de Congressos de Peníscola, amb el fil conductor de la veu humana i la presència, per segon any consecutiu, de Jordi Savall, referent internacional de la música antiga.

Aquesta edició del festival, que organitzen l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de Castelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola, proposa onze grans concerts i dos espectacles gratuïts per a públic familiar.

Per primera vegada, en el marc del festival s’ha organitzat una trobada internacional de programadors, que visitaran el festival del 4 al 9 d’agost i  assistiran als concerts, i amb una jornada professional en la qual grups valencians han mostrat les seues propostes i han dut a terme breus reunions de treball amb els programadors per exportar el màxim possible de propostes valencianes a festivals de referència a nivell internacional.

La programació del festival

La programació d’aquesta 24a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola combina propostes de proximitat amb grans noms internacionals i per segon any consecutiu incorpora dos espectacles familiars a càrrec de la companyia andalusa Claroscvro Teatro: el dia 3 a les 19.30 hores, ‘Amadís y el tesoro de la música’ i el dia 11 a les 19.30 hores ‘Perdida en el Bosco’, gratuïts els dos, que tenen lloc al Palau de Congressos.

El grup Nordic Voices (Noruega) portaran el dia 10 d’agost ‘Carlo Gesualdo Príncipe da Venosa / Tomás Luis de Victoria’. El mateix dia serà el torn del segon grup internacional d’aquesta edició, Gli Incogniti (França), amb l’espectacle ‘BWV... or not? El fals Bach’. Per últim, la 24a edició del festival conclourà amb Jordi Savall & Hespèrion XXI (Catalunya) i Tembembe Ensamble Continuo (Mèxic) amb ‘Folías criollas y canarios’.

Cal destacar que el cartell de la 24a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola l’ha fet l’estudi gràfic Juárez & Casanova, de Castelló.

Les entrades dels onze grans concerts poden adquirir-se de manera anticipada en www.entradas.com. A partir de l’1 d’agost, la venda d’entrades és a l’Oficina de Turisme de Peníscola (passeig marítim) de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i, els dies de concert, al castell, de 21 a 22.30 hores. Tots els concerts de pagament tenen un preu de 12 €, però poden adquirir-se abonaments: per als onze concerts, a 100 €, i per a cinc concerts, a 50 €.

Pujar