elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís Peníscola presenta una moció contra la pujada del preu de la llum

Compromís Peníscola presenta una moció contra la pujada del preu de la llum

  Compromís Peníscola ha presentat una moció on insta el govern a modificar el sistema de preus de l'electricitat, així com exigir la transparència dels costos reals de producció, transmissió i distribució de l'electricitat. I ho fa amb una moció, que espera comptar amb el suport i l'aportació de tots els grups.

  L'1 de juny va entrar en vigor la nova estructuració de les tarifes elèctriques com a conseqüència de les obligacions imposades per les Directives Europees, que busquen estimular l'estalvi i l'eficiència energètica i la implementació de l'autoconsum.

  Juan Marcos Bayarri, portaveu de Compromís a Peníscola ha indicat que "el canvi en la taxa té un major impacte en el mercat regulat i en els xicotets usuaris. Si els usuaris no fan un canvi substancial en el seu patró d'ús d'energia, el resultat és un fort augment del preu. Però què passa amb les activitats del comerç o de les pimes que no poden modificar els horaris de les seves activitats? Què passa amb les persones que teletreballen o no poden canviar els seus horaris de treball?"

  A més, Juan Marcos, considera que és important "demanar a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència que investigue les causes reals de la pujada dels preus a l'engròs amb urgència per a revertir els abusos", i afegeix "també demanem l'eliminació dels trams fixos i que els usuaris paguen en funció del que consumeixen".  

  I, segons Juan Marcos, "la lluita contra el canvi climàtic requereix una clara aposta per les fonts d'energia no contaminants, i el Govern central ha d'impulsar el canvi de model energètic, com ha fet el govern valencià a través d'ajudes i normatives".

  Vicent Castell, secretari local de Compromís a Peníscola afirma que "amb aquesta moció pretenem prendre mesures per a reduir l'impacte de l'augment de costos del nou sistema de preus per als xicotets consumidors. D'altra banda, la moció també insta a la prohibició de talls de llum en habitatges en casos d'impagament com a conseqüència de les condicions de vulnerabilitat, fent un control previ a qualsevol ordre judicial amb els serveis municipals competents ".

  Pujar