elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les penyes taurines anuncien una gran manifestació a València per els "bous a al carrer"

Les penyes taurines anuncien una gran manifestació a València per els "bous a al carrer"
  • Denuncien que la Generalitat està realitzant una "prohibició encoberta de la Tauromaquia" mentre es preparen ja grans concerts i festes amb les bones xifres de la pandèmia

La Federació de Penyes de la Comunitat Valenciana ha anunciat que va a organitzar-se per convocar "una gran manifestació pels carrers de València" en defensa dels seus interessos. Així ho han anunciat aquest dilluns després de no rebre resposta per part de la Consellera de Sanitat, així com el secretari autonòmic de Turisme Francesc Colomer, respecte a les seues peticions.

Des de la Federació argumenten que han preparat protocols i moviments reals per a recuperar l'activitat poc a poc però no han rebut resposta: "La Generalitat Valenciana no aporta cap solució a la tornada de les celebracions, no tenim dates d'inici i entenem la falta de resposta per part de la Conselleria de Sanitat i l'Agència de Turisme com un menyspreu màxim cap al món del bou i els nostres oferiments continus de col·laboració per part de la Generalitat Valenciana ".

Des de l'entitat expliquen també que s'han posat en contacte amb els sis grups parlamentaris a les Corts Valencianes perquè insten a Consell a activar els mecanismes necessaris per començar la campanya taurina amb aforaments de l'70 per cent en recintes tancats, així com eliminar el límit marcat en la campanya anterior de 800 persones: "Les contínues notícies positives pel que fa al calendari de vacunació ens marquen clarament la possibilitat que abans de final d'any les celebracions de Bous al Carrer tornen a celebrar-se als nostres carrers tal com els coneixem" .

Per a la Federació "els baixos índexs de contagi a les nostres contrades, els precedents de 0 infectats en els espectacles taurins celebrats a la Comunitat Valenciana l'any passat, així com les notícies d'autorització amb un 70 per cent d'aforament a Castella la Manxa i un 50 per cent d'aforament a Extremadura (curiosament governats pel PSOE), fan obligatòriament necessària la tornada dels festejos taurins a la Comunitat Valenciana ".

Demanen que la màxima autoritat en matèria taurina, José María Ángel, activa tots els protocols presentats i consensuats amb l'Agència Valenciana de Seguretat i resposta a les Emergències, "sense perdre més temps".

Lamenten que des del començament de la pandèmia la Federació ha tingut "ponts de seny i col·laboració" posant-se a disposició en tot moment de les autoritats valencianes, oferint fins i tot camions, racions de menjar i personal de suport en els moments més difícils.

A més, denuncien que la setmana de Pasqua ha desbordat les platges de la Comunitat Valenciana "i al igual que l'estiu passat, estem segurs que els mesos de juny, juliol i agost tornaran a ser un focus de massificació a les nostres platges".

"Mentrestant, continuen obertes grans àrees, mercats municipals, passejos, terrasses ... També es realitzaran en breu concerts, festes o activitats de tot tipus, de manera que, de no autoritzar els festejos taurins de nou, entendrem la negativa com una prohibició encoberta de la Tauromaquia ".

Pujar