24 de novembre de 2020 24/11/20

Pedro Sánchez, president del Govern

Pedro Sánchez, president del Govern - (foto 1)
  • El candidat ha aconseguit 167 vots a favor que sumats a les 18 abstencions li atorguen la confiança de la cambra

El Congrés dels Diputats ha viscut aquest dimarts la segona votació del Debat d'Investidura amb el qual finalment s'ha investit al socialista Pedro Sánchez com a president del govern d'Espanya.

El líder del PSOE ha aconseguit un total de 167 vots a favor enfront dels vots en contra de 165 diputats i l'abstenció de 18 diputats. Una majoria simple amb la qual aconsegueix l'únic requisit necessari per a ser investit com a president del govern en tractar-se de la segona votació. Ara la president del Congrés traslladarà la decisió dels diputats al Rei Felip VI.

En la seua intervenció en la tercera jornada del ple d'investidura en la Cambra Baixa, Sánchez va recordar que el PSOE “és l'opció que va obtindre la victòria en les passades eleccions del 10 de novembre i també en les altres quatre votacions que es van produir al llarg de 2019”.

“Cinc eleccions amb el mateix resultat no són una coincidència, es diu democràcia i significa l'expressió de la voluntat popular. I el primer principi de la democràcia és acceptar el resultat de les urnes. Cap altra força pot oferir un Govern a Espanya, excepte el PSOE”, va insistir.

Finalment, Sánchez va confiar que “superat aquest tràmit parlamentari, siga possible superar amb ell l'atmosfera d'irritació que s'ha generat i puguem recuperar espai per a l'enteniment, el consens i els pactes que necessita el nostre país i els nostres conciutadans”. “Els pregue que no contribuïm amb les nostres paraules al fet que la convivència es ressenta. No traslladem des d'aquesta tribuna més divisió al carrer, més discòrdia a les famílies, més desacord a les empreses. Això també és patriotisme”, va concloure.

Pujar