elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tres passatgers ferits greus en creuar-se un tren amb l'incendi de Begís

Tres passatgers ferits greus en creuar-se un tren amb l'incendi de Begís
  • El tren ha hagut de retrocedir fins a Caudiel, on s'atén els ferits

L'incendi de Begís ha deixat els seus primers ferits. Es tracta dels passatgers del comboi de Mitjana distància 18506, que s'ha trobat amb l'incendi en la zona que discorre entre Caudiel i Barraques, concretament en el baixador de Toràs.

Pel que sembla, segons ha informat la delegada de Govern Pilar Bernabé, en parar el maquinista el tren enfront de les flames, un grup de passatgers hauria abandonat els vagons a peu pel pànic de veure les flames tan a prop mentre el comboi estava parat, per la qual cosa han resultat ferits pel foc durant la seua fugida.

Segons ha comunicat Renfe, el tren ha hagut de retrocedir fins a l'estació de Caudiel, on protecció civil, mitjans sanitaris i la Guàrdia Civil estan atenent els ferits. De fet, algunes persones asseguren haver vist tornar al tren ennegrit.

Sanitat ha informat que hi ha almenys 13 afectats i tres ferits greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic. Una altra persona amb cremades menys greus ha sigut traslladada en ambulància a Sagunt.

A més, hi hauria entre 8 i 10 ferits lleus són traslladats en Transport no Assistit a l'hospital de campanya que s'ha habilitat a Xèrica.

S'han dirigit tres ambulàncies de suport vital bàsic de la Creu Roja fins a l'estació per a assistir als afectats, així com altres mitjans sanitaris i un helicòpter medicalitzat.

A més, segons ha informat el president, Ximo Puig, des del lloc de comandament avançat, ja hi hauria dos bombers que haurien resultat ferits.

Segons ha explicat el president, Ximo Puig, el tren no es va acostar a les flames, sinó que la conductora del comboi va decidir parar en veure una gran quantitat de fum i cendres enfront de les vies i va començar la seua marxa arrere en direcció Sagunt com a Renfe la va autoritzar a això. Va ser en aqueixos instants d'espera quan aquest grup de persones hauria decidit saltar del tren, per la qual cosa van ser aconseguits per les flames en el seu camí. Un cas que ara investiga la policia judicial

Pujar