elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ros (PSPV-PSOE) defensa la necessitat que s'apliquen polítiques d'igualtat en les festes populars

Ros (PSPV-PSOE) defensa la necessitat que s'apliquen polítiques d'igualtat en les festes populars
  • La diputada nacional i secretària executiva contra la Violència de Gènere del PSOE anima a “seguir l'exemple” de municipis com Vilafranca, Càlig i Vinaròs en les celebracions dels quals “preval la inclusió i el respecte”

La diputada nacional i secretària executiva contra la Violència de Gènere del PSOE, Susana Ros, ha defensat la necessitat d'aplicar polítiques "d'igualtat, inclusió i no sexistes" en la celebració de les festes dels municipis amb l'objectiu de "fomentar unes celebracions més respectuoses”. Ros s'ha pronunciat d'esta manera després que el Síndic de Greuges haja donat la raó al PSPV-PSOE de Peníscola i haja informat que l'ajuntament peniscolà ha iniciat el procés per a anul·lar la consulta popular efectuada el 30 de novembre de 2019 per a la incorporació de la figura del ‘cavaller’ en la cort d'honor de les festes patronals.

Per a la secretària executiva contra la Violència de Gènere del PSOE, “la igualtat és un dret fonamental que no pot sotmetre's a la voluntat popular i al qual ningú es pot oposar. És més, els ajuntaments tenen l'obligació de fomentar les polítiques inclusives en tots els àmbits per a conscienciar de la igualtat entre homes i dones i eliminar els micromasclismes, que són el caldo de cultiu de la violència contra la dona”.

Ros ha posat com a exemple el cas del municipi de Vilafranca, governat pel partit socialista amb Silvia Colom com a alcaldessa, i que ha substituït la figura de ‘reina’ de les festes per la figura de ‘representant’, “trencant amb els rols de gènere i promovent la igualtat de gènere”. La diputada nacional socialista per Castelló també ha posat com a exemple el cas de Vinaròs, l'alcalde del qual és el socialista Guillem Alsina, on la cort d'honor de les festes s'ha obert al gènere masculí i el Carnestoltes compta amb més presència masculina. També a Càlig, amb l'alcaldessa socialista Ernestina Borrás, Traiguera amb l'alcalde socialista Xavier Ferrer i Benicarló amb l'alcaldessa socialista Xaro Miralles, han obert als homes la possibilitat de ser representants festius. Cal assenyalar que en el cas de Vilafranca, la iniciativa d'eliminar la figura de la ‘reina’ de les festes va ser reconeguda amb el Premi Festes Inclusives i No Sexistes de Conselleria d'Igualtat.

Per tot això, Ros insta als municipis “a seguir l'exemple dels quals aposten per unes festes en igualtat” i se sumen a este tipus de mesures que “ajuden en la conscienciació i el respecte entre la joventut” i perquè “sense igualtat no hi ha democràcia”.

Pujar