23 de novembre de 2020 23/11/20

El PSPV demana que Bonig i Barrachina donen la cara i expliquen 'per què es va donar tanta pressa a 2014 el Govern del PP per ingressar 1.350 milions a Florentino Pérez'

  • Els socialistes recorden que Isabel Bonig, aleshores consellera d'Infraestructures, 'va titllar de cínic a Puig per interposar un recurs davant del Tribunal Constitucional contra la decisió de Rajoy', afegint que 'Rajoy va fer el que havia de fer'

La vicesecretària general primera del PSPV-PSOE a la província de Castelló, Ana Edo, creu que ha arribat l'hora que la presidenta regional del PP, Isabel Bonig, i el president provincial de Castelló, Miguel Barrachina, expliquen "quins van ser els motius que van portar Rajoy a pagar via decret i amb urgència una indemnització de 1.350,7 milions d'euros a les empreses de Florentino Pérez després de decretar la hibernació del magatzem de gas natural Castor que es va construir davant de les costa de Vinaròs ".

Per Edo "és inaudit" que es prengués la decisió "a corre-cuita, amb nocturnitat i traïdoria", sense haver fet "una valoració prèvia de la situació mediambiental, administrativa, jurídica i econòmica creada arran dels terratèmols".

La número 2 del PSPV-PSOE a la província de Castelló està convençuda que "en les presses de Rajoy és evident que hi havia gat amagat". En aquest sentit, recorda que "l'hemeroteca i Google no deixen en molt bon lloc a la hui presidenta del PP, Isabel Bonig, perquè arran que Ximo Puig encapçalara el 2014 el recurs que el Grup Socialista al Congrés va interposar davant el Tribual constitucional, va reaccionar de forma sorprenent i irada, i amb una notòria pobresa de argumemts".

La aleshores consellera d'Infraestructures del Govern de Fabra "va acusar d'hipòcrita a Ximo Puig per haver promogut el recurs". És més, ha dit que "Rajoy va fer el que havia de fer, complir amb el que mana la Justícia".

És evident, assenyala Ana Edo, que el temps i els fets donen i treuen raons i que "si a algú es pot titllar d'hipòcrita no és precisament a Ximo Puig". És més, "el que cal reconèixer és que gràcies al coratge mostrat en 2014 pel aleshores diputat i avui president de la Generalitat, Ximo Puig, ha estat possible posar fre a l'atropellament comès per Rajoy, a qui li encanta retallar al conjunt de la ciutadania i gratificar amb milionàries indemnitzacions als sectors més poderosos del país ".

Edo insisteix: "cal que Bonig i Barrachina donen la cara, que expliquen per què el PP es va donar tanta pressa a indemnitzar graciosament a les empreses de Florentino Pérez mentre retallava amb acarnissament treballadors i aturats".

Pujar