25 de juny de 2019 25/6/19

La província de Castelló s'ompli d'interessants propostes culturals a l'abril

La província de Castelló s'ompli d'interessants propostes culturals a l'abril - (foto 1)
MÉS FOTOS
La província de Castelló s'ompli d'interessants propostes culturals a l'abril - (foto 2)
La província de Castelló s'ompli d'interessants propostes culturals a l'abril - (foto 3)

Concerts, obres de teatre, festivals, recitals, aventures a través del temps de la mà dels templers… són moltes les activitats culturals que ens proposa la Diputació de Castelló en tota la província per al mes d'abril. I ací te les resumim.

Agenda del 2 Abril

Almassora acull dimarts que ve 2 d'abril a les 19.15 a la Casa de la Cultura La força de la destinació de  la Royal Opera House de Londres. La força de la destinació és una òpera en quatre actes amb música de Giuseppe Verdi i llibret en italià de Francesco Maria Piave, basat en l'obra teatral Don Álvaro o la força del sinó de l'escriptor espanyol Ángel de Saavedra. Les entrades es poden comprar online o el mateix dia de l'espectacle.

També el dimarts 2 d'abril tindrà lloc una visita guiada a l'exposició "Canvas" de l'artista Rebeca Plana a Castelló. La persona encarregada de dur-la a terme serà Patricia Mir, fundadora i coordinadora del programa de visites guiades ECO Experiències per a la sala ECO-Aules. Tindrà lloc a partir de les 12.30 en el Centre Cultural Les Aules.

I aqueix mateix dia a la vesprada, també a Castelló se celebrarà una conferència sobre Relacions econòmic-socials entre la Federació de Rússia i la Comunitat Valenciana, que comptarà amb Ramón Congost, Cònsol de la Federació de Rússia a la Comunitat Valenciana, com a ponent. Serà a les 19.15 en el Saló d'actes de l'Edifici Guardiola.

Primer cap de setmana d'abril

El primer cap de setmana d'abril ens proposen el Festival ‘12 hores de glossa’ de Benicarló, concretament els dies 5 i 6 d'abril. És una trobada de cantautors de cançó improvisada que se celebra periòdicament i que arriba per primera vegada a Benicarló per a reunir els millors professionals de la glossa procedents dels territoris de parla catalana.

Un dissabte de teatre és el que ens porta Saga Produccions i la seua “Gàbia de Grills”. L’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real acull el 6 d'abril, de 20.30 a 22.30, aquesta obra de teatre que ens conta com la tranquil·la vida de Alvin i César, una parella homosexual amos d'un cabaret, es veu alterada amb les imminents noces de Josean, el fill de César, amb la filla d'un senador ultraconservador. 

El diumenge 7 d'abril podrem gaudir d'una obra en el Teatre Municipal Francesc Tárrega de Benicàssim. “Totes les dones” conta la història de Nacho, un veterinari que s'enfronta a les dones que han significat alguna cosa en la seua vida. Davant ell apareix el seu amant, la seua mare, la seua psicòloga, el seu ex-núvia i la seua cunyada. Amb totes elles té comptes pendents i a totes elles s'ha d'enfrontar per a resoldre-les. Actrius com Fele Martínez, Lucía Barrat, Nuria González, Lola Casamayor, Mónica*Regueiro i Ana Álvarez ens faran posar-nos en la pell de Nacho.

Templers, festivals de guitarra, concerts i més

I de teatre passem a una experiència interactiva apta per a tots els públics en la qual la màgia dels efectes especials ens llança a el temps dels templers. Viu l'aventura coneixent la història a través de la tecnologia els dies 9 i 10 d'abril a Les Coves de Vinromà amb la seua proposta: “Chorma Key: El viatge dels Templers”. Podràs repetir aquesta experiència el 15 d'abril en el Casal dels Jubilats de Salzadella.

L'III Festival Internacional de Guitarra de Betxí, fins al 12 d'abril, l'actuació musical "Xarxa Soil + Inyourface i Sam Scares” a Castelló el divendres 12 d'abril, o l'endemà “Exumer”, la III concentració de vehicles americans “Alcossebre Yankee” a Alcalà de Xivert o el concert de Víctor Manuel a Burriana el 26 d'abril són unes altres de les propostes culturals per a gaudir aquest mes d'abril a la província. No ens oblidem tampoc de la XXI Fira dels Oficis d'Almedíxer o el mes de llibre a Benicàssim. Consulta la programació completa ACÍ.