22 de setembre de 2020 22/9/20

Premien d'una professora de l'UJI pel seu compromís en la defensa dels drets de les dones

Premien d'una professora de l'UJI pel seu compromís en la defensa dels drets de les dones - (foto 1)
  • Asunción Ventura, guardonada amb un premi Isabel Ferrer

La professora de l’àrea de Dret Constitucional de la Universitat Jaume I de Castelló i membra honorífica de la Fundació Isonomia, Asunción Ventura Franch, ha sigut guardonada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en la XXII edició dels Premis Isabel Ferrer pel seu compromís en la defensa dels drets de les dones. El lliurament del guardó es realitzarà el dia 3 de març per la tarda a Canals (València).

Ventura, qui forma part actualment del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, pertany al Grup d’Investigació «Dret i Gènere» de la universitat pública de Castelló i és professora del Màster Interuniversitari en Igualtat i Gènere en l’Àmbit Públic i Privat. Docent de l’àrea de Dret Constitucional a l’UJI, ha ocupat els càrrecs de vicerectora i secretaria general.

Ha dirigit i participat en nombrosos projectes de recerca i forma part de dues xarxes de recerca: Xarxa feminista de dret constitucional i Xarxa transversal d'estudis de gènere en ciències humanes socials i jurídiques. Així mateix, compta amb nombrosos treballs publicats, entre monografies, capítols de llibre i articles en revistes científiques. També ha participat com a conferenciant en nombrosos congressos, seminaris i cursos nacionals i internacionals. És integrant del Consell de redacció de dues revistes científiques i les línies de recerca en les quals treballa són la igualtat en la teoria constitucional, drets fonamentals i el poder polític des d'una perspectiva feminista.

La Generalitat Valenciana va crear en 1999 els Premis «Isabel Ferrer», uns guardons que commemoren la contribució de la castellonenca durant el segle XVIII a la promoció educativa de les xiquetes amb la creació de la Casa de l’Ensenyament de Castelló, la primera escola d’educació gratuïta per a xiquetes de famílies sense recursos econòmics.

La finalitat dels guardons es reconèixer i premiar públicament a aquelles persones que, des de un àmbit personal, laboral, social, institucional o cultural han destacat per trencar els perjudicis socials i culturals que impedeixen a les dones ser iguals als homes o que hagen destacat per la seua tasca en favor de la igualtat entre dones i homes.

Pujar