22 d’octubre de 2020 22/10/20

El Partit Popular exigeix al Govern que restablisca els dotze trens diaris en tots dos sentirá entre València i el nord de Castelló

El Partit Popular exigeix al Govern que restablisca els dotze trens diaris en tots dos sentirá entre València i el nord de Castelló - (foto 1)
  • El diputat nacional per Castelló, Óscar Clavell, ha presentat aquest matí en el Congrés dels Diputats una iniciativa parlamentària contra la retallada de les freqüències a la meitat i perquè es reduïsca el preu del bitllet

La retallada en la freqüència de trens que uneixen València amb el nord de la província de Castelló es debatrà en el Congrés dels Diputats a proposta de la iniciativa parlamentària presentada aquest matí pel diputat nacional del Partit Popular per Castelló, Óscar Clavell.

En la seua proposta, els populars exigiran al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que es restablisquen els dotze trens diaris, en tots dos sentits, que uneixen el nord de la província de Castelló amb València; un servei que es va posar en marxa en 2018 amb el govern del Partit Popular i que s'ha retallat a 4 des de l'inici de la pandèmia.

No obstant això, aquest mateix matí la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, anunciava que a partir del pròxim dilluns es restablirà “una oferta global de 12 serveis diaris, 6 per sentit, entre la capital i les principals ciutats de la Plana Alta i el Baix Maestrat”.

Però per a Óscar Clavell, amb aquest anunci, “el Govern d'Espanya vol confondre a la ciutadania i no diu la veritat, que no és una altra que han retallat a la meitat la freqüència de trens entre València i el nord de la província de Castelló”.

Així mateix, el diputat nacional ha assenyalat que “aquesta retallada suposa un greu perjudici per als universitaris que es desplacen des del nord de la província de Castelló fins a la capital de la província o fins a València per a realitzar els seus estudis”. Per això, Clavell ha emplaçat al Govern d'Espanya a “trepitjar més el carrer i escoltar d'una vegada per sempre les exigències dels ciutadans”.

En la seua proposta, els populars demanaran al Govern que es reduïsca el preu del bitllet perquè “encara que són trens regionals, el servei que presten és de rodalia. Això suposa dos euros més en el bitllet”, ha apuntat Clavell.

Així mateix, el tema arribarà arribarà a les Corts. El portaveu d'Universitats pel Partit Popular, Luis Martínez, ha confirmat que “presentarem una iniciativa parlamentària perquè el Consell reclame al Govern d'Espanya que es restauren els dotze trens diaris en cada sentit que connectaven el nord de la província de Castelló amb València”.

Cal recordar que les associacions universitàries Més llibertat de l'UJI de Castelló i la Va unir d’Estudiants Valencians de la Universitat de València s'han unit per a exigir “una oferta digna tant en freqüències com en preu”.

Per a les associacions d'universitaris aquesta situació suposa una “major saturació de gent i més dificultats per a mantenir la distància de seguretat entre persones”. Així mateix, les associacions estudiantils han exigit una baixada del preu del bitllet.

Pujar