22 d’octubre de 2020 22/10/20

Lluïsa Monferrer: “La situació sanitària del moment sempre estarà per davant de les festes”

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu
  • La regidora de Festes explica que la programació alternativa de les festes de la Misericòrdia garanteix les mesures sanitàries i de seguretat, encara que podrien suspendre's si la situació empitjora

Burriana no podrà celebrar les tradicionals festes de la Misericòrdia. La situació sanitària exigeix mesures que impedisquen grans aglomeracions i aquest tipus de celebracions es converteixen en els esdeveniments amb major risc de contagi.

Davant la impossibilitat d'honrar a la patrona com s'ha fet fins ara, l'Ajuntament ha preparat un calendari de festes alternatiu en el qual es garanteixen aqueixes mesures d'aforament i distanciament, explica la regidor de Festes, Mª Lluïsa Monferrer, en aquesta entrevista amb elperiodic.com. Pots llegir ACÍ el programa complet de festes.

Aquest cap de setmana arranca aquest programa alternatiu amb el festival Seu-et! En què consisteix?

Són una sèrie d'activitats de teatre al carrer que es faran en la Plaça José Iturbi. Tindran lloc al voltant d'una graderies que muntarem, amb totes les mesures de seguretat: col·locarem cadires amb distanciament, controlarem la temperatura, donarem el gel hidroalcohòlic… fem aquest acte de carrer i convidem a les famílies que podran vindre de manera segura.

Dins del programa de festes s'ha generat una polèmica pels concerts amb l'aforament de 800 persones. Quin protocol se seguirà?

Realment és un format que ja existeix i que s'està fent en diverses ciutats. El que fem és controlar l'aforament venent les entrades per internet i una vegada vas allí tens el control d'accés, et mesuren la temperatura, hi ha gel hidroalcohòlic… a més estàs assegut amb la distància de seguretat establida. Nosaltres no hem inventat nada, s'ha fet a Castelló amb ‘Mar de Sons’, a València en La Marina i a Alacant també.

Hi ha algun acte tradicional de les festes de la Misericòrdia que es vaja a mantindre com per exemple les processons?

La processó no es pot fer perquè no podem controlar l'aforament però la missa sí, tant la de demà com la de la vesprada. A més, el 18 de setembre a la nit farem un castell de focs artificials amb la Pirotècnia Martí en honor a la Patrona. Serà un format diferent perquè es llançarà des de tres punts de Burriana perquè tothom puga veure'l, així que convidem als veïns al fet que el gaudisquen des de casa.

Enguany les penyes tampoc han organitzat cap activitat encara que fóra a petita escala.

No perquè són activitats on és molt difícil controlar l'aforament. Es va decidir tancar totes les activitats perquè no donara peu a aglomeracions de gent en les penyes o el carrer o que pogueren celebrar-se festes en llocs tancats.

Són temps complicats, especialment per a l'organització d'esdeveniments socials, culturals, festivitats… alguna cosa que els ha afectat especialment regidories com la seua. Quin balanç fa d'aquests mesos de pandèmia i com espera afrontar les pròximes setmanes?

La pandèmia ha creat una incertesa completa en la regidoria de Festes perquè estàs en una tessitura amb una situació canviant. De fet, anem una mica sobre les dates conforme van acostant-se: no podem assegurar ni podem dir res. És més, la programació que hem creat depén de la situació sanitària en la qual ens trobem. És una proposta que fem però sempre estarà per davant la situació sanitària del moment.

Pujar