26 d’octubre de 2020 26/10/20

El jutjat investiga si Fabra va ocultar patrimoni després de ser condemnat en 2014

El jutjat investiga si Fabra va ocultar patrimoni després de ser condemnat en 2014 - (foto 1)
  • L'ex president de la Diputació de Castelló aquesta citat a declarar a la fi d'octubre

El jutjat d'Instrucció número 4 de Castelló ha alçat parcialment el secret de la causa per la qual s'investiga a l'ex president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, per la qual aquesta setmana diversos agents es van personar en el seu habitatge per a realitzar un registre.

Així segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el jutjat va obrir aquesta causa en 2017 després d'una denúncia de Fiscalia per la possible comissió de delictes de frustració de l'execució, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, suborn i negociacions prohibides als funcionaris, sense perjudici d'una ulterior qualificació.

Concretament, el jutjat es troba investigant si l'ex president de la Diputació castellonenca va ocultar béns del seu patrimoni per a dificultar l'execució de la sentència de l'Audiència de Castelló de l'any 2013 - confirmada en 2014 pel Tribunal Suprem – i per la qual va ser condemnat a quatre anys de presó i al pagament d'una multa de 1,4 milions d'euros com a autor de quatre delictes fiscals.

A més, s'ha donat a conéixer que en la causa oberta també estan investigats de moment la seua dona, un dels seus fills i una quarta persona de la qual no han transcendit més dades.

De moment, no hi ha cap detingut encara que els agents han confiscat diversos documents de l'interior de l'habitatge i un ordinador personal de l'expresident de la Diputació. Estan citades a declarar els dies 28 i 29 d'octubre.

Pujar