elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Set centres d'educació secundària han participat en la V competició d'eficiència energètica

Set centres d'educació secundària han participat en la V competició d'eficiència energètica
  • La Fundació f2e i Oppidumenergía lliuren els premis

MÉS FOTOS
Set centres d'educació secundària han participat en la V competició d'eficiència energètica  - (foto 2)
Set centres d'educació secundària han participat en la V competició d'eficiència energètica  - (foto 3)

L'IES El Caminás guanya en la categoria de reducció de consums en espais públics i l'IES Francesc Tárrega en la de generació d'energia mitjançant moviment humà

La Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat València i l'empresa Oppidumenergía, han lliurat els premis de la V Competició d'Eficiència Energètica-f2e, una iniciativa que tenia la finalitat de conscienciar als més joves sobre la importància d'un ús responsable de l'energia. En aquesta edició han participat 81 alumnes de set centres d'educació secundària de tota la província de Castelló, qui han exposat durant dos dies els seus treballs.

Després de l'èxit de la competició en l'edició anterior, enguany s'ha introduït nous reptes. La primera prova, dirigida als centres de la capital, ha consistit en la realització d'una maqueta sobre la reducció de consums energètics en espais públics. La segona, en la qual han participat els centres de la província de Castelló, ha sigut sobre l'aprofitament de l'energia mecànica del cos humà per a generar electricitat.

En aquesta cinquena edició els guanyadors en la categoria sobre reducció de consums energètics en espais públics han sigut l'IES El Caminás, en primer lloc; l'IES Ribalta, en segon i l'IES Penyagolosa en tercer. En la categoria de generació d'energia mitjançant el moviment del cos humà, el primer i el segon premi ha sigut per a l'IES Francesc Tárrega de Vila-real, i el tercer per a l'IES Llombai de Borriana. En total la Fundació ha repartit 3.600 euros en premis, dividits en les diferents categories i equips. Al lliurament de premis han assistit el gerent de la Fundació f2e, Victor Gaseta i Luis Valero, director general de l'empresa Oppidum energia.

Els centres que ha participat en aquesta cinquena edició són l'IES Francesc Tárrega amb dos equips, IES Politécnic amb dos equips, IES Penyagolosa, IES Jaume I, amb dos equips, IES El Caminás, IES Leopoldo Querol amb tres equips, l'IES Llombai amb dos equips i l'IES Francesc Ribalta amb dos equips. La Fundació f2e ha donat l'enhorabona a tots els equips que han participat en la competició per la dedicació que han mostrat i el treball realitzat, i els ha convidat a concórrer en pròximes convocatòries, a les quals espera s'unisquen més equips, recordant la importància de l'aprenentatge i també de gaudir de l'experiència.

 

Fundació per a l'Eficiència Energètica, f2e

La Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana, de la qual són patrons BP, l'Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I, té com a objecte impulsar l'actuació en el camp de l'eficiència energètica a través de la formació, conscienciació social, suport al desenvolupament d'iniciatives empresarials i promoció de projectes d'innovació. Situada a Castelló, f2e conjumina així esforços de l'àmbit privat, públic i acadèmic.

Pujar