18 de setembre de 2020 18/9/20

Blanch destaca que des que Ximo Puig és President l'atur registrat a la província de Castelló s'ha reduït un 30,3%

  El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ernest Blanch, ha destacat que des que Ximo Puig està al capdavant de la Generalitat Valenciana, l'atur registrat ha descendit a la província de Castelló un 30,3%, ja que al juny de 2015 la xifra de persones inscrites en les oficines  del SERVEF era de 53.547 i al desembre de 2018 s'ha reduït fins a 37.314.

  Blanch ha destacat que es tracta d'un descens “molt important” que “s'ha consolidat al llarg de l'exercici de 2018, que ha acabat amb 2.218 aturats menys que fa un any, la qual cosa ha suposat una reducció del 5,61%”. A més, l'any ha acabat amb 7.662 afiliats més a la Seguretat Social dels quals hi havia a la fi de 2017.

  Són dades “esperançadores” que han sigut possibles “gràcies al clima creat pel President Puig amb les seues polítiques de foment de l'ocupació i amb la recuperació de la imatge de la Comunitat Valenciana i que, per descomptat, estan directament relacionats amb l'esperit emprenedor dels nostres empresaris i amb els sacrificis assumits pels treballadors durant els llargs anys de la crisi”.

  Per al secretari general dels socialistes de Castelló, “es tracta de xifres que animen a l'optimisme, encara que som conscients que encara queda molt per fer; hem d'aconseguir ocupacions de qualitat i ben remunerats, per a homes i dones, per a joves i aturats de llarga durada, i per als qui resideixen en la costa o en l'àmbit rural d'interior”.

  És una “tasca apassionant” en la qual “els socialistes continuarem treballant de forma molt intensa, amb l'acció del President Puig des de la Generalitat Valenciana i, ara, amb les polítiques que impulsa el Presidente Sánchez des del Govern d'Espanya, que han permés l'entrada en vigor fa només dos dies del salari mínim interprofessional de 900 euros”.

  Blanch ha finalitzat dient que “la reducció de l'atur és un èxit de tota la societat castellonenca, al qual ha contribuït de forma decisiva la inversió del President Puig en 2018 de prop de 29 milions d'euros en polítiques de foment de l'ocupació a la província de Castelló, als quals cal sumar els 19 milions de 2017”.

  Pujar