elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ana Edo: «17.349 autònoms de la província es beneficien de la prestació de Pedro Sánchez contra el COVID-19”»

Ana Edo: «17.349 autònoms de la província es beneficien de la prestació de Pedro Sánchez contra el COVID-19”»
  • El Govern aporta 2.500 milions d'euros perquè a Espanya la cobren 1,4 milions de persones i «ningú quede abandonat a la seua sort»

La senadora socialista per Castelló i sotssecretària provincial del PSPV-PSOE, Ana Edo, ha destacat que 17.349 autònomes i autònoms de les nostres comarques ja s'estan beneficiant del cobrament de la prestació extraordinària posada en marxa per el Govern d'Espanya per a fer front a la crisi provocada pel COVID-19. Una ajuda solidària que respon a la voluntat del president Pedro Sánchez que “amb la pandèmia ningú quede abandonat a la seua sort” i que “està resultant especialment útil en sectors com l'hostaleria, el comerç i la construcció”. Del que es tracta és de “compensar la falta o la reducció considerable d'ingressos originada pel coronavirus” i de “afavorir polítiques que ajuden a la supervivència dels xicotets negocis”. A més a més, també s'estan pagant les ajudes concedides per la Generalitat Valenciana de 1.500 euros

La senadora ha volgut posar en valor “la capacitat de reacció i resposta del govern progressista davant la irrupció d'una crisi sanitària, econòmica i social sense precedents” i “l'agilitat amb la qual s'ha realitzat la tramitació administrativa en un temps de confinament i teletreball des de la llar”. També ha incidit en què “la seua quantia és de, com a mínim, de 661 euros, l'equivalent al 70% de la base reguladora”, i en què “comporta l'exoneració temporal del pagament de les quotes a la Seguretat Social”. “Es tracta d'unes ajudes d'urgència que mai en cap altra crisi —ni a la de 2012— s'havien posat en marxa per als sectors amb dificultats”, afirma Edo.

Edo ha afegit que “les victòries electorals cobren tot el seu sentit en els moments de màxima dificultat i que els triomfs del PSOE en 2019 han fet possible l'existència d'un govern de progrés que garanteix l'adopció de mesures a favor de les persones que més ho necessiten, les més humils”.  Segons diu, “el gabinet de Pedro Sánchez està realitzant un esforç sense precedents al qual ja s'han destinat 2.500 milions d'euros i del qual s'han beneficiat 1,4 milions d'espanyoles i espanyols”.

Els perceptors de la prestació extraordinària per a autònoms són les persones que s'han vist afectades pel tancament del seu negoci durant l'Estat d'Alarma o que han experimentat un minvament del 75% en la seua facturació mensual.

Pujar