elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paula Pérez, Miss World Spain 2022: "És un certamen que valora moltes virtuts d'una persona, no sols la bellesa física"

Paula Pérez, Miss World Spain 2022: "És un certamen que valora moltes virtuts d'una persona, no sols la bellesa física"
  • Paula Pérez serà la pròxima representant d'Espanya en Miss Món després de guanyar el certamen al qual es va presentar com Miss Castelló

Paula Pérez serà la pròxima representant d'Espanya en Miss Món després de guanyar el certamen al qual es va presentar com Miss Castelló.

Per a aquesta jove de 26 anys, metge de professió, guanyar la corona de Miss Món Espanya ha suposat un somni complit, a més d'una autèntica revolució.

En elperiodic.com l'hem entrevistada per a conéixer com està vivint aquests dies després de la seua coronació i quals són els seus passos a seguir de cara al certamen internacional.

Com et vas sentir en el moment en el qual van pronunciar el teu nom com Miss Món Espanya?

Em vaig quedar en xoc, paralitzada, perquè quan estàs treballant intensament per això et fa molta il·lusió i és inevitable imaginar-te arribar a aconseguir-ho, però quan ho vaig aconseguir em vaig quedar paralitzada i sentint vertigen, pensant en el que podia significar aquest canvi de vida. Entre por i molta alegria.

Què creus que et va fer guanyar?

Crec que portava un currículum bastant complet del que busquen a nivell internacional. La meua carrera com a metge, la meua implicació en labors socials, que parle anglés bilingüe i com vaig tractar a tothom durant la concentració. Crec que va ser un compendi de tot.

Com va sorgir presentar-te al concurs?

Perquè em va animar el dissenyador Mario Salafranca, em va explicar que significava el certamen i em vaig posar a investigar-lo i vaig veure que realment reuneix uns valors que com a persona percebo, que són buscar una persona que vulga ajudar als altres, que tinga un propòsit social i també vaig pensar que com he sigut model durant la carrera, perquè no estaria mal presentar-me a aquest certamen i demostrar si guanyava que es pot ser una dona amb bellesa no sols física. Un certamen que valora moltes virtuts d'una persona, més enllà d'una bellesa exterior.

De la passarel·la a cobrir guàrdies, com és el teu dia a dia? com compagines el teu treball com a model amb el teu treball com a metge?

És una mica frenètic, perquè efectivament vaig passar la setmana del certamen en un núvol i res més tornar a València estic sortint d'una guàrdia de 24 hores. El meu dia a dia són hospitals, jornada laboral completa i a part faig cinc guàrdies de 24 hores al mes, llavors ha sigut un any dur perquè a vegades sortint de guàrdia procurava seguir en contacte amb la moda. Tot el que ha suposat la preparació del certamen ha sigut un no parar, moltes hores invertides de treball i poc descans, però em val la pena.


Com ha sigut la teua rebuda en la volta al treball?

Tots m'han vingut a abraçar súper contents i ara he d'organitzar-me per a poder presentar-me a l'internacional amb tot ben preparat i alhora no fluixejar en el meu treball.

Què sent a l'ésser la representant d'Espanya en Miss Món?

Una mica de vertigen, per l'exposició en els mitjans, que no estic acostumada, i de sobte sents que tens bastant poder en el que digues, hi ha molta gent que et pot escoltar, sobretot moltes dones joves, i és important enviar sempre missatges positius per a ajudar al fet que les joves se senten més empoderades. Em sent amb la responsabilitat de dir l'adequat.

Què li diries a aqueixes adolescents que et veuen com un referent i els agradaria seguir els teus passos?

Els diria que si tenen un somni han de creure en elles mateixes perquè l'únic obstacle és la nostra ment. Que res els pare, que amb humilitat, treball i resiliència es pot aconseguir el que vulguen, i que se centren en acabar els seus estudis, a ser bones persones i crear la versió més completa d'elles mateixes.

I la preparació per a Miss Món, com la planteges?

De moment encara estic organitzant-me perquè he d'elaborar un projecte social i donar-li la forma adequada. Ara mateix estic amb la Fundació Xicotet Desitge i vull veure com enfoque el projecte. A part també he de preparar tots els vestits i les proves de talent.

Pujar