19 de novembre de 2019 19/11/19

Unides Podem insta al Consell a esgotar les vies legals per a impedir la construcció de Port Mediterrani

Unides Podem insta al Consell a esgotar les vies legals per a impedir la construcció de Port Mediterrani - (foto 1)

  Unides Podem ha instat hui al Consell “a esgotar totes les vies legals per a impedir la construcció d'un macro centre comercial com a Port Mediterrani que amenaça el comerç local i el paratge natural de la Mola”, segons ha indicat el diputat d'aquesta coalició en Les Corts Valencianes, Ferran Martínez.

  El parlamentari ha considerat que “no pot anteposar-se la fam de beneficis d'una multinacional immobiliària britànica als interessos generals de la societat valenciana”. “Port Mediterrani  insisteix en un model comercial desfasat, contrari a la dinamització del teixit comercial local i de proximitat i promou una forma de consum segregat que incentiva l'ús del cotxe i que acabaria amb un dels cada vegada més escassos paratges naturals de l'àrea metropolitana de València”.

  Així mateix, ha advertit que aquest projecte “xoca frontalment amb la Declaració d'Emergència Climàtica aprovada recentment pel Consell. Les forces polítiques del Botànic hem de ser coherents entre el que diem i el que fem. No té sentit acordar una agenda comuna per a la transició ecològica si després ens trobem amb actuacions com les de l'alcalde Juan Antonio Sagredo a Paterna”.

  El diputat autonòmic ha recordat que la sentència del TSJ dóna marge de maniobra al govern valencià per a continuar frenant la construcció de Port Mediterrani, al mateix temps que ha destacat que “és necessari anar més enllà, i la Conselleria d'Economia ha de tramitar al més prompte possible el PATSECOVA per a imposar límits a les grans superfícies en la Comunitat Valenciana.A més són possibles altres actuacions com la creació d'un impost als grans establiments comercials com el que ja existeix en altres Comunitats Autònomes”, ha conclòs.

  ocultar
  Unides Podem insta al Consell a esgotar les vies legals per a impedir la construcció de Port Mediterrani
  Pujar