elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sentiment i molta pólvora en la primera Cordà de Paterna com Ciutat del Foc

Sentiment i molta pólvora en la primera Cordà de Paterna com Ciutat del Foc
Sentiment i molta pólvora en la primera Cordà de Paterna com Ciutat del Foc
  • Aquest acte pirotècnic, el més potent de tota Espanya, es va realitzar sota estrictes mesures de seguretat i només ha registrat vuit ferits lleus

MÉS FOTOS
Sentiment i molta pólvora en la primera Cordà de Paterna com Ciutat del Foc - (foto 2)
Sentiment i molta pólvora en la primera Cordà de Paterna com Ciutat del Foc - (foto 3)
Sentiment i molta pólvora en la primera Cordà de Paterna com Ciutat del Foc - (foto 4)

Paterna va recuperar ahir una de les seues tradicions més emblemàtiques amb la celebració del seu gran Cordà, sota estrictes mesures de seguretat i amb un pla de contingència especial per COVID-19.

La Cordà de Paterna 2021, en la qual s'han registrat tan sols 8 ferits lleus, es va celebrar a les 00.00 hores, sense públic, amb un 20% menys de tiradors, amb 4 perímetres de seguretat i amb mesures anticovid com l'obligació que els tiradors tinguen la pauta de vacunació completa o un test d'antígens amb resultat negatiu i l'ús obligatori de màscara res més acabar l'acte.

Tal com ha destacat l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, que ha participat com a tirador en l'esdeveniment, “ha sigut Cordà potent, carregada de sentiment, segura i amb molt bona pólvora. Hi havia moltes ganes de foc i ha sigut emocionant poder celebrar-la de nou i convertir-nos en referent i al·licient per als actes de foc i la recuperació de la indústria pirotècnica i les tradicions”.

En aquesta edició, han participat com a tiradors al costat del primer edil el Cap Superior de la Policia Nacional de la Comunitat Valenciana, Jorge Zurita, el Vicerector de la Basílica Álvaro Almenar i l'Alcaldessa de Bonrepòs, Raquel Ramiro.

Aquest any hi ha hagut un fort dispositiu de seguretat compost per 40 agents de Policia Local, 53 efectius de Protecció Civil, una dotació de Bombers, 30 tiradors de seguretat, 10 sanitaris, una posta sanitària en el centre de salut, una UVI, una ambulància i un hospital de campanya, a més del lloc de comandament i un protocol d'alerta a l'interior de la zona de foc.

A més, l'esdeveniment va poder seguir-se en directe a través de xarxes socials i en una pantalla gegant instal·lada al pati del CEIP Clara Campoamor, en un espai delimitat amb aforament controlat.

Aquesta és la primera Cordà que se celebra després de la declaració de Paterna com Ciutat del Foc. A més, aquest important acte pirotècnic és Festa d'Interès Turístic Nacional i està a punt de ser declarat Bé d'Interès Cultural Immaterial.

Pujar