elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sabies que en un poble de València hi ha l'única unitat militar preparada per a atacs nuclears i biològics?

Sabies que en un poble de València hi ha l'única unitat militar preparada per a atacs nuclears i biològics?
  • El regiment ha tingut una destacada actuació durant la lluita contra el COVID desplegant els seus equips de descontaminació a diversos llocs d'Espanya

MÉS FOTOS
Sabies que en un poble de València hi ha l'única unitat militar preparada per a atacs nuclears i biològics? - (foto 2)
Sabies que en un poble de València hi ha l'única unitat militar preparada per a atacs nuclears i biològics? - (foto 3)
Sabies que en un poble de València hi ha l'única unitat militar preparada per a atacs nuclears i biològics? - (foto 4)

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha visitat avui el Regiment de Defensa NBQ 'València' núm. 1, ubicat a l'Aquarterament 'Daoiz i Velarde' a la localitat valenciana de Paterna, que actualment té desplegat un equip de reconeixement NBQ a l'illa de La Palma amb motiu de l'erupció del volcà Cimera Vella.

En arribar la ministra ha estat rebuda pel coronel cap del Regiment i tot seguit ha assistit a una conferència on ha estat informada àmpliament dels mitjans personals i materials de què disposa la unitat, així com de les seves missions.

La ministra de Defensa ha volgut expressar-los el seu reconeixement i agraïment per tota la tasca que desenvolupen. "És tot un orgull visitar avui aquest Regiment" i "m'agradaria donar-los infinites gràcies per tota la seva feina, dedicació i professionalitat en moments i circumstàncies difícils i perilloses, com la lluita contra el Covid i ara a l'erupció de La Palma", ha assenyalat la responsable de Defensa.

"Aquest Regiment és únic a Espanya, té un nivell de preparació excepcional i és un exemple per a moltíssims països europeus", ha assenyalat la ministra, que ha revelat que aquest mateix matí el general en cap de la Unitat Militar d'Emergències li ha expressat el gran treball que el Regiment està fent a La Palma.

Durant la presentació de la Unitat, el cap del Regiment, coronel José Luis Muinelo, ha destacat les missions més recents en què participa la Unitat, com la que duen a terme a l'illa de La Palma per l'erupció del volcà. En aquesta missió van actuar conjuntament amb la UME durant dues setmanes. Actualment compten a l'illa amb quatre equips de reconeixement que treballen les 24 hores del dia. També ha destacat l'Operació Balmis, amb el desplegament dels seus membres a 10 comunitats autònomes.

El cap del 'València' núm. 1 ha recordat com n'és d'important la formació per a una unitat d'aquestes característiques. Així ha destacat la seva participació des del 2008 en l'exercici més exigents d'aquest tipus d'activitat al món que té lloc, durant 20 dies anualment, al Canadà i on són avaluats constantment pels científics que hi ha, per comprovar que els nostres equips i mètodes funcionen. Un altre exercici internacional en què participa el Regiment és el que es realitza anualment amb agents reals a Sèrbia.

Màxim nivell de protecció

"El nivell de protecció dels equips és el màxim que hi pot haver, cosa que ha permès que cap membres de la unitat s'hagi contagiat per agents nuclears, biològics o químics", ha assenyalat el coronel Muinelo a una pregunta de la ministra de Defensa .

Després de la presentació de la Unitat, la ministra ha pogut veure una exposició estàtica del material de què disposa el Regiment, en què destacaven un Centre de Control NBQ que recolza tècnicament les operacions que realitzen les unitats del Regiment proporcionant-los assessorament especialitzat i prediccions del perill NBQ utilitzant programes informàtics i una unitat de reconeixement amb vehicle lleuger del tipus VAMTAC equipat amb detectors a distància d'agents químics i diversos equips de detecció i monitorització, així com el vehicle especial de reconeixement NBQ tipus BMR (VRAC) que disposa de diferents tipus de sensors i ofereix protecció NBQ als seus tripulants i un equip de presa de mostres NBQ o Equip SIBCRA amb capacitat de presa de mostres forenses dagents NBQ.

També ha pogut veure el Pilot de Sanitat especialitzat en l'extracció de baixes a zones contaminades i una estació de descontaminació lleugera amb capacitat de descontaminació de personal i de vehicles simultàniament. A més, han tingut una participació destacada en les operacions 'Balmis' i 'Baluarte' en la lluita contra la pandèmia del cóvid-19.

Regiment de Defensa NBQ ‘València’ nº 1

El Regiment de Defensa NBQ 'València' núm. 1, del Comandament de Suport a la Maniobra de la Força Terrestre, té com a principal comesa proporcionar a la resta de les Unitats de l'Exèrcit de Terra suport en la defensa contra els efectes de les armes de tipus nuclear , biològic i químic (NBQ) i dels materials tòxics industrials, anul·lant o neutralitzant els efectes i, amb això, facilitant-ne la supervivència i que puguin continuar amb el compliment de la seva missió en operacions militars.

Així mateix, el Regiment està preparat per recolzar les Forces i els Cossos de Seguretat de l'Estat i les autoritats civils en la recuperació després de les conseqüències d'un atemptat terrorista amb agressius NBQ o d'una emergència o catàstrofe de tipus tecnològic o natural.

Ha tingut una destacada actuació durant la lluita contra el COVID desplegant els seus equips de descontaminació a diversos llocs d'Espanya.

Pujar