elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Paterna ubicarà "Punts Violeta" durant les Festes Majors

La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Paterna ubicarà "Punts Violeta" durant les Festes Majors
  MÉS FOTOS
  La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Paterna ubicarà "Punts Violeta" durant les Festes Majors - (foto 2)

  La regidoria d'Igualtat de l' Ajuntament de Paterna, per segon any consecutiu, ubicarà "Punts Violeta" en indrets d'alta concentració de gent jove per tal de sensibilitzar al voltant de la necessitat de disfrutar d'unes festes en pau i sense agressions sexistes. En este sentit "l'Ajuntament es posa en sintonia en el conjunt d'Ajuntaments del País Valencià que durant les seues festes també fan instal·lació d'aquestos espais. Eixirem al carrer per tal de d'informar de la importància de poder celebrar la festa des de el respecte i la bona convivència" ha manifestat la regidora d' Igualtat, Carmen Gayá.

  Els "Punts Violeta" són espais, en els que se sensibilitza el públic, i s'atén, informa i ajuda a víctimes de qualsevol tipus d'agressió sexista. La seua finalitat per tant és la de previndre i disfrutar de la festa davall el respecte cap a les dones, lliures d'assetjament i humiliació masclista. En el cas que una dona patixca qualsevol tipus agressió o qualsevol persona siga present d' abusos cap a una dona es podrà acudir al "Punt Violeta" on la dona serà atesa. En eixe espai es tranquil·litzarà a la víctima per a que puga explicar allò que ha ocorregut, descriga l'agressor i es tracte d'identificar per a posar-ho en coneixement dels cossos de seguretat. En cas d'agressions físiques des de el "Punt Violeta" es contactarà amb els dispositius sanitaris o amb els servicis d'emergència

  Al respecte la regidora d' Igualtat, Carmen Gayá, ha volgut declarar que: "Encara que el nostre municipi sempre s'ha mostrat amb un caràcter festiu, solidari i respectuós, malauradament sabem que davant un augment generalitzat d'agressions sexuals arreu de l'estat espanyol, tenim la responsabilitat d'informar i sensibilitzar a la ciutadania al voltant de com previndre aquestes agressions i també quins recursos estan a l'abast de qualsevol dona que puga ser víctima d'abús o qualsevol persona que vullga denunciar alguna situació sexista que puga presenciar".

  Pujar