16 de gener de 2021 16/1/21

Paterna du a terme el control i neteja de piscines per a lluitar contra el mosquit tigre

Paterna du a terme el control i neteja de piscines per a lluitar contra el mosquit tigre - (foto 1)

  L'Ajuntament de Paterna a través de la regidoria d'Urbanisme, i amb la col·laboració de la regidoria de Salut Ambiental, està portant a terme en els últims mesos una campanya de control i neteja de piscines, principalment a la zona de La Canyada, dins de la campanya anual que s'ha realitzat des de la regidoria per lluitar contra el mosquit tigre.

  "Des de la regidoria estem inspeccionant i exigint la neteja d'aquelles piscines que es troben en estat d'abandonament, ja que són les que propicien la proliferació de plagues tant de mosquit tigre com de mosquit comú", ha informat el regidor Carles Martí.

  En el moment que es detecta una piscina amb l'aigua en mal estat la regidoria exigeix als propietaris o bé la neteja de la piscina o bé cobrir-la en un tendal que no permeta entrar i criar als mosquits. En el cas que els propietaris no realitzen aquestes tasques d'adequació, l'ajuntament, de manera subsidiaria, realitza els treballs i carrega els costs als propietaris.

  "Estem en l'època més perillosa per a la proliferació del mosquit tigre, les pluges intermitents, junt amb la calor encara present, formen el còctel perfecte per a la proliferació. Per això des de la regidoria recomanem que després de cada pluja es buiden aquells recipients que puguen ser un focus de mosquit als nostres jardins o terrasses", ha matisat el regidor.

  Des de la regidoria es vol recordar que qualsevol veí que detecte un possible focus de mosquit tigre deu avisar al telèfon de l'Ajuntament per tal que l'empresa especialitzada contractada passe per la vivenda, localitze el focus i pose les mesures necessàries per acabar amb ell.

  "El problema del mosquit tigre és un problema que deguem resoldre entre tots, sols així podrem rebaixar l'incidència d'aquesta plaga que ha vingut per a quedar-se, assoles, ara mateixa, podem ficar-li les coses més difícils per a la seua reproducció. Des de la regidoria estem contents del nivell de conscienciació adquirit pels veïns i veïnes de Paterna, un nivell adquirit gràcies a les diferents campanyes que ha realitzat la regidoria amb xerrades, díptics i mesures de control", ha manifestat el regidor Carles Martí.

  Pujar