elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna se s'unix als actes commemoratius del Dia de la República

Paterna se s'unix als actes commemoratius del Dia de la República - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Paterna se s'unix als actes commemoratius del Dia de la República - (foto 2)

  Amb motiu del Dia de la República el proper 14 d'abril, l'Ajuntament de Paterna ha col·locat a la Plaça de la República del municipi una placa d'artesania ceràmica tradicional paternera, obra de l'artista local Emparo García. Es tracta d'un socarrat en el qual es pot veure, al costat de la imatge de la dona portant la bandera republicana, monuments típics del municipi com la Torre o les Cuevas.

  A més, com ocorre en la resta de dies mundials que commemora el consistori, la façana de l'Ajuntament s'il·luminarà amb els colors de la bandera republicana el 14 d'abril.

  Des de l'actual Executiu s'estan duent a terme diferents accions per posar en valor la memòria històrica de Paterna, entre les quals figuren la retirada de les més de 200 plaques falangistes d'habitatges de VPO que quedaven en el municipi, la denominació de la "Plaça de la República" o l'inici, el proper 18 d'abril, de treballs d'excavació, exhumació i identificació de les restes mortals que es troben en les fosses comunes del cementEri.

  Pujar