elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs Paterna sol·licita mesures urgents per a frenar les malalties relacionades amb la salut mental en el municipi

Cs Paterna sol·licita mesures urgents per a frenar les malalties relacionades amb la salut mental en el municipi
  • Ibáñez: “És preocupant que el suïcidi siga la principal causa de mort no natural entre els joves espanyols”

El regidor i portaveu de Ciutadans Paterna (Cs), Jorge Ibáñez, ha presentat una proposta per al ple d'aquest mes en la qual Cs “sol·licita mesures urgents per a frenar les malalties relacionades amb la salut mental en el municipi”. “És preocupant saber que el suïcidi és la principal causa de mort no natural entre els joves espanyols”, ha advertit.

En la mateixa línia, el regidor ha declarat que “segons dades de l'INE, les idees suïcides entre els espanyols han augmentat fins a un 250% amb motiu de la pandèmia i de les mesures restrictives imposades per a contindre-la”.

Igualment, ha indicat, “segons diferents estudis, més del 50% de la meitat de la població ha sentit en algun moment por a la mort o als contagis durant aquest temps i un 6,4% de la població ha acudit a un professional de la salut mental per símptomes d'ansietat o depressió”. “Els joves de 18 a 34 anys són les que més han freqüentat els serveis de salut mental, sent les dones les que més han precisat d'aquesta atenció”, ha especificat l'edil.

Per això, ha argumentat Ibáñez, “Cs Paterna sol·licita urgentment mesures a l'equip de govern que ajuden a visibilitzar aquest gran problema social a Paterna mitjançant campanyes d'educació responsable en fàrmacs i de conscienciació i sensibilització del suïcidi per a eliminar tabús entre els més joves, utilitzant la figura dels influencers”. Així mateix, ha concretat, “sol·licitem millorar la informació i els recursos, tant econòmics com assistencials a les famílies així com establir iniciatives d'acompanyament, i lluita contra l'assetjament i el ciberassetjament”.

Finalment, Ibáñez ha destacat que “la situació de la salut mental és veritablement alarmant”. “És necessari que es promoga i mantinga la cooperació per part de l'administració amb les associacions i entitats que visibilitzen els problemes de salut mental a Paterna, que realitzen una gran labor”, ha subratllat.

Pujar