30 de setembre de 2020 30/9/20

Paterna signa el contracte de les Falles Municipals de 2018

Paterna signa el contracte de les Falles Municipals de 2018 - (foto 1)

  La Junta Local Fallera (JLF) ha signat ja el contracte dels monuments fallers major i infantil que presidiran la plaça de l'Ajuntament de Paterna durant les properes Falles de 2018.

  El President de la JLF, Goyo Buendía, acompanyat per l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo i la regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche ha sigut l'encarregat de formalitzar l'encàrrec de les falles municipals als artistes fallers Paco Cuadros i David Zahonero (falla major) i José Campillo (falla infantil).

  Paqui Periche ha reconegut que “les de 2018 seran unes Falles especials, no només perquè els monuments fallers, i a proposta d'una moció socialista, estaran finançats per l'Ajuntament per potenciar i enfortir les tradicions falleres, sinó perquè el disseny ha sigut triat pels veïns i veïnes de Paterna”.

  I és que el passat mes de maig el consistori va organitzar un concurs públic a través del compte de Facebook municipal de ViuPaterna mitjançant el qual els ciutadans paterners van poder triar d'entre 2 opcions per cada monument, les que més li agradaven.

  Amb un respatller ciutadà del 65%, la falla major més votada va ser la “Batfalla”, dels artistes fallers David i Paco i dissenyada en 3D per Pau Jota, i en la qual es representen els personatges principals dels coneguts còmics sobre la ciutat de Gotham.

  Per la seua banda, la proposta més valorada de la Falla Infantil va ser “El Mag de Oz”, una recreació del món de Dorothy i els seus inseparables companys a la recerca del Gran Mag, dissenyada per José Campillo.

  Pujar