elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna repeteix en FITUR amb el seu Cordà Festa d'Interès Turístic Nacional

Paterna repeteix en FITUR amb el seu Cordà Festa d'Interès Turístic Nacional

  L'Ajuntament de Paterna estarà present aquest 2018, i per segon any consecutiu, en la Fira Internacional del Turisme que se celebra a Madrid del 17 al 21 de gener.

  Així ho ha anunciat hui la regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche, qui ha destacat que "Paterna repeteix en FITUR amb la Cordà ja declarada Festa d'Interès Turístic Nacional".

  La regidora ha assenyalat que "la representació de Paterna en aquest certamen no solament aporta un valor afegit al municipi sinó que és un clar indicador del potencial de la nostra vila com a enclavament turístic i una oportunitat per a seguir promocionant les nostres festes, la nostra cultura, el nostre patrimoni i la nostra gastronomia".

  En aquest sentit, Periche ha recordat que "cada any, més de 5.000 turistes vénen a Paterna per a conèixer la seua riquesa patrimonial, natural i culinària" al mateix temps que ha manifestat la seua satisfacció per "acudir per segon any consecutiu a Fitur, després de portar 8 anys sense tenir presència en ell".

  Respecte a la Cordà, la regidora ha incidit en l'excel·lent repercussió que la seua declaració com a Festa d'Interès Turístic Internacional ha tingut al municipi, ja que a més de donar una major visibilitat a Paterna en el mapa nacional i internacional, ha tingut un impacte molt positiu en el turisme.

  Finalment, Periche ha recordat que "Paterna és coneguda per la seua Torre, per les seues festes de Moros i Cristians, pel Gran teatre Antonio Ferrandis i, sobretot, per la Cordà, però també som el bressol dels socarrats i dels cachaps. A més, en el nostre terme municipal també alberguem espais tan rellevants com la Lloma de Betxí, un poblat de l'Edat de Bronze situat en la Vallesa de *Mandor i importants espais culturals com les Coves del Batà i La Cova Gran".

  Pujar