15 de gener de 2021 15/1/21

Paterna llança una campanya per a prevenir els efectes negatius en la salut durant les ones de calor

Paterna llança una campanya per a prevenir els efectes negatius en la salut durant les ones de calor - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Paterna llança una campanya per a prevenir els efectes negatius en la salut durant les ones de calor - (foto 2)

  L'Ajuntament de Paterna, a través de l'Àrea de Sanitat, ha engegat un programa de prevenció i atenció dels problemes de salut derivats de les temperatures extremes.

  Així ho ha anunciat el regidor de Protecció i Drets de la Ciutadania, Julio Fernández, qui ha destacat que “l'objectiu és que els veïns i veïnes de Paterna estiguen informats de les mesures que han d'adoptar per a fer front a les altes temperatures que es registren en els mesos d'estiu, i que poden tenir efectes negatius per a la nostra salut”.

  La campanya informativa, que estarà activa fins al 30 de setembre, inclou cartelleria amb recomanacions per a fer front a la calor extrema de l'època estival. A més s'ha habilitat un apartat específic en la web municipal amb un decàleg de bones pràctiques entre les quals s'inclou usar roba lleugera i de colors clars, evitar menjars copiosos, beure molta aigua o evitar els esforços físics i l'exposició directa al sol durant les hores centrals del dia.

  “És important que extremem les precaucions per a evitar possibles colps de calor, especialment entre els grups de risc com són els xiquets menors de 4 anys, les persones majors de 65, les persones amb malalties cròniques i totes aquelles que pel seu treball, hagen de realitzar un important esforç físic o que exercisquen la seua labor en el carrer”, ha explicat el regidor Fernández.

  A més, la campanya informativa també descriu els símptomes davant un colp de calor, com són el mareig i les nàusees, una temperatura elevada, pols fort i accelerat, o dolor palpitant de cap.

  I en aqueix sentit, el regidor Fernández ha subratllat que “si s'adverteix algun d'aquests símptomes és necessari cridar als serveis d'urgències per a evitar possibles complicacions en la salut”.

  Pujar