elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna obliga als propietaris de gossos a la identificació per ADN

Paterna obliga als propietaris de gossos a la identificació per ADN
  • S'ha començat a registrar les mascotes de manera gratuïta

MÉS FOTOS
Paterna obliga als propietaris de gossos a la identificació per ADN - (foto 2)

L'Ajuntament de Paterna ha llançat hui la campanya El teu millor amic té ADN paternero, una iniciativa impulsada des de la regidoria de Benestar Animal per a donar a conèixer la creació i posada en marxa del Cens Genètic Caní municipal mitjançant identificació per ADN, servei inclòs en la nova Ordenança Municipal de Benestar Animal aprovada recentment.

Des del pròxim 1 de juliol i fins al 31 de desembre d'aquest any 2021, els propietaris d'animals podran realitzar de manera gratuïta el genotipat d'ADN de les seues mascotes mitjançant una mostra de saliva en les 12 clíniques veterinàries de la ciutat adherides a la campanya, en les quals rebran una xapa amb codi QR que permetrà la identificació de l'animal.

La regidora de Benestar Animal, Merche Navarro, ha destacat que “com a municipi que cuida i protegeix als seus animals, i que es preocupa per l'estat i manteniment de la seua ciutat, amb aquest servei d'ADN caní ens proporciona més eines per a la lluita contra l'abandó i el maltractament animal i més informació sobre la població canina de Paterna i els seus propietaris, a fi de prevenir conductes incívicas i garantir el benestar animal”.

En aquest sentit, Merche Navarro també ha explicat que “els resultats de les proves d'ADN es registraran en una base de dades municipal, en la qual també s'inclouran les dades identificatives de la mascota (tipus d'animal i raça, nom, sexe, edat, etc.), el seu lloc de residència, número de llicència (en cas de races potencialment perilloses) i fins i tot l'històric d'incidències, si n'hi haguera”.

Com a part de la campanya informativa, l'Ajuntament enviarà cartes a tots els veïns i veïnes de la ciutat, recordant que el registre de l'ADN dels gossos és obligatori i que, a més, serà gratuït durant 6 mesos en assumir el seu cost l'Ajuntament durant aquest període, passant a costar 35,51€ a partir de l'1 de gener de 2022.

“Paterna torna a situar-se com a referent en Benestar Animal gràcies a una ordenança que fomenta el respecte, la convivència i la tinença responsable d'animals”, ha destacat Navarro.

Tota la informació de la campanya així com el llistat dels centres veterinaris adherits pot trobar-se en la web municipal www.paterna.es en l'apartat Paterna Animal Friendly.

Pujar