25 de setembre de 2020 25/9/20

Paterna celebra la Setmana de la Mobilitat

  L'Ajuntament de Paterna es suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb un complet programa d'activitats que comencen demà i que té com a objectiu conscienciar a la ciutadania sobre els avantatges d'utilitzar mitjans alternatius de transport.

  Sota el lema “Compartir et porta més lluny”, la iniciativa, promoguda per l'Àrea de Mobilitat del consistori, persegueix sensibilitzar als veïns i veïnes sobre els beneficis d'apostar per una mobilitat més sostenible.

  La regidora de Mobilitat, Núria Campos, ha explicat que “des de l'equip de govern volem promoure l'ús de mitjans de transport més respectuosos amb el medi ambient, i per açò ens volem sumar a aquesta campanya amb la finalitat d'informar als veïns i veïnes de les alternatives que existeixen per a una mobilitat responsable i sostenible”.

  Així mateix, la regidora Campos ha destacat la importància de fomentar l'ús de la bici i de l'autobús municipal, “dos mitjans de transport que a Paterna compten a l'any amb més d'un milió de viatgers, en el cas de l'autobús i 10.000 usuaris en el cas del servei municipal de lloguer de bicicletes”.

  La Setmana de la Mobilitat de Paterna donarà començament demà dissabte a les 9:30 hores amb una marxa ciclista de 13 quilòmetres, que tindrà com a punt de partida l'Ajuntament, arribarà fins a La Canyada i finalitzarà en la Plaça del Poble, passant pel polígon de Tàctica i Font del Gerro.

  El carrer Major romandrà tancat al tràfic durant el matí del diumenge 17 de setembre perquè veïns i veïnes puguen gaudir dels stands de cicloturisme i tallers d'arranjament de bicicletes, a més de diferents activitats infantils relacionades amb la mobilitat sostenible.

  Les activitats es reprendran el divendres 22 amb tallers infantils durant tota la vesprada en el parc del Gran Teatre i un berenar per a tots els vianants.

  A més coincidint amb el Dia Europeu Sense Cotxe, el dijous 21 i divendres 22 de setembre, l'autobús municipal serà gratuït per als veïns i veïnes de Paterna durant tot el seu horari, afavorint que els ciutadans puguen deixar aparcats els seus vehicles i sumar-se a la iniciativa.

  Pujar