27 de novembre de 2020 27/11/20

Paterna aprova les obres per a previndre inundacions en el Barranc del Rubio

Paterna aprova les obres per a previndre inundacions en el Barranc del Rubio - (foto 1)

  L'Ajuntament de Paterna ha autoritzat les obres de millora del drenatge del Barranc del Rubio per a solucionar els problemes d'inundació que pateixen els veïns i veïnes de la zona.

  La partida pressupostària, que ascendeix a 153. 988 euros, va ser aprovada en Ple extraordinari aquesta mateixa setmana, i permetrà començar les obres d'infiltració al carrer 354 del barri de La Canyada.

  Tal com ha explicat la regidora d'Infrestructuras, Nuria Campos "amb aquesta actuació es milloraran les infraestructures d'evacuació d'aigües pluvials en el Barranc del Rubio amb l'objectiu de solucionar de manera definitiva els problemes d'inundacions que se succeeixen en temporada de pluges".

  A més, la regidora Campos ha assenyalat que "aquestes obres es complementaran amb altres 3 canalitzacions que executarà l'empresa mixta Aigües de Paterna, actuacions que pal·liaran de forma substancial la permeabilitat en cas de pluges".

  Els estudis del terreny, realitzats per l'empresa mixta Aigües de Paterna han inclòs treballs de perforació per a estudiar les característiques hidràuliques del terreny a través d'una tomografia elèctrica i un sondeig elèctric vertical, així com diferents assajos de permeabilitat per a calcular els ràtios i cabals màxims d'infiltració i determinar la tècnica més òptima i efectiva.

  Pujar