26 de gener de 2020 26/1/20

María Villajos (PP Paterna): “Han sigut quatre anys de propaganda en els quals s'ha dit molt i no s'ha fet res”

María Villajos (PP Paterna): “Han sigut quatre anys de propaganda en els quals s'ha dit molt i no s'ha fet res” - (foto 1)

  María Villajos, es presenta a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig com a candidata del Partit Popular a l'Ajuntament de Paterna i el fa apostant per un canvi en el model de gestió i per la implantació de polítiques de proximitat. En elperiodic.com parlem amb ella per a aprofundir en les seues propostes i realitzar un balanç de la legislatura que ara acaba.

  Pregunta: Després de quatre anys en l'oposició de l'Ajuntament de Paterna es presenta com a candidata a l'alcaldia Amb que objectiu es presenta?

  Resposta: Amb el de canviar la legislatura actual de propaganda per una de programa, amb la intenció de transformar i guanyar una ciutat que ha perdut el tren de futur en aquesta legislatura. Per a això, propose unes polítiques que pensen Paterna en gran i que han sigut consensuades amb tota la població en un procés participatiu que ha donat l'oportunitat d'expressar a la gent els anhels per a la seua ciutat.

  P: Quins són els eixos principals de la seua campanya?

  R: Fonamentalment els eixos de la nostra campanya són:

   - Proximitat: Hem de fer polítiques participatives de debò i pròximes a la ciutadania, als nostres comerciants i associacions. Una gestió pública bidireccional, en definitiva, que atenga les seues inquietuds i desitjos.

  - Descentralització d'infraestructures i serveis: Volem una gestió pública transversal, que atenga a tots els barris de Paterna per igual i procure els serveis i les infraestructures públiques per a tota la ciutadania, visca on viva.

   - Desenvolupament industrial i comercial: Aconseguirem com ningú atraure la inversió pública i privada a la nostra ciutat, que compta amb tots els ingredients per a aconseguir-ho. També baixarem els impostos notablement a autònoms i emprenedors, que són el motor de la nostra economia.

  P: Quin balanç fa de la gestió realitzada pel PSOE en aquests quatre anys?

  R: Durant aquesta legislatura Paterna ha perdut serveis de sanitat i educació que ja tenia conquistats. Han sigut quatre anys de propaganda, en els quals s'ha dit molt i no s'ha fet res. El Govern socialista ha judicialitzat la seua mala praxi, perquè presenta un candidat que està imputat i amb la seua gestió condemnada per un jutjat, i reprovat públicament pel ple municipal. És un despropòsit i una vergonya per a Paterna i tota la seua gent.

  P: Estem veient que la política tendeix cap als pactes per a poder formar govern. Amb qui se sent més voltat el PP de Paterna per a arribar a acords després del 26M?

  R: El Partit Popular és una força política amb una trajectòria i una implantació en tots els municipis d'Espanya que ja volgueren tindre altres forces polítiques. Nosaltres hem sigut aquesta legislatura l'única oposició que ha plantat cara a aquest govern socialista. I, amb tota aqueixa força i tot l'interés del món a canviar aquestes polítiques desastroses per una gestió eficient a l'altura de tots els paterneros, ens presentem per a guanyar aquestes pròximes eleccions i aconseguir una posició que ens permeta governar Paterna en solitari.

  El que vull ressaltar, és que la gent ha de saber que hi ha partits que ara poden dir que s'ajuntarien amb nosaltres, i possiblement després donarien suport al govern socialista, com s'ha vist en la reprovació feta a l'actual alcalde.

  P: Les arques públiques d'un consistori sempre estan pendents de molts agents externs Quin model de gestió defensa la seua candidatura?

  R: Els populars defensem un model de gestió eficient i sostenible, frenant les quantioses despeses supèrflues que hi ha actualment. Especialment, en propaganda, perquè l'Ajuntament envia cartes als veïns per a promocionar qualsevol coseta que faça, com netejar els contenidors de fem, per exemple, alguna cosa que lògicament fan tots els pobles d'Espanya. Com és normal.

  P: De l'Ajuntament de Paterna depén també el municipi de La Canyada quines propostes té per als seus veïns?

  R: Una de les propostes que portem per a la Canyada és portar un conveni amb la Cooperativa per a evitar la seua expropiació, també unificar la tarifa de l'aigua a la baixa, la qual cosa és molt important per als veïns.

  D'altra banda, volem posar en marxa un pla de xoc de voreres i calçades, millorar amb més partida pressupostària els serveis de neteja, rebaixar els impostos i millorar la seguretat amb una policia local de proximitat. A més, vull recuperar el servei d'urgències mèdiques a La Canyada, així com augmentar el personal sanitari i habilitar zones esportives i de joc, en condicions, en El Plantio i Montecañada.

  P: En matèria educativa, ha anunciat que aplicarà la gratuïtat en els centres educatius de 0 a 3 anys quina altra mesura considera urgent?

  R: A més de garantir l'educació gratuïta per als més xicotets i la llibertat d'elecció de centre, recuperarem els concerts de formació professional, ja que el govern actual ha deixat a uns 300 joves sense poder estudiar en el seu municipi, per culpa del sectarisme ideològic preocupant. Volem, per tant, millorar l'oferta educativa, amb la construcció d'un institut en el barri de Valterna. També em compromet al fet que tots els col·legis públics disposen d'una zona d'ombra, començant per la pròpia Valterna.

  P: La sanitat és una altra de les grans potes de la campanya electoral què és el més important en aquesta qüestió?

  R: Una de les nostres prioritats és la construcció d'un centre d'especialitats mèdiques, un centre de dia i una residència de majors, els usuaris de les quals siguen única i exclusivament del nostre municipi. Nosaltres ens diferenciem així de la resta de partits, que proposen una gestió de la Conselleria, que no permetria que el 100% de places siguen per als majors de la nostra ciutat.

  Com he dit anteriorment, recuperar el servei d'urgències a la Canyada és fonamental, així com implementar un de caràcter pediàtric en el col·legi Lloma Llarga. A més, reforçarem la sanitat augmentant el nombre de treballadors en tota Paterna.

  P: Les festes de qualsevol municipi són un dels grans esdeveniments que es viuen cada any quins plans té per als festers i la Cordà?

  R: Un dels majors compromisos del Partit Popular amb els veïns de Paterna és conservar i mantindre cadascuna de les tradicions i festes que el nostre municipi celebra des de molts anys arrere, i que serveixen per a enriquir la cultura de la Vila i dels seus veïns. Per això, una de les propostes que portem en el nostre programa és la creació d'un Museu de la Festa que reconega i promoga, conserve i expose aquestes tradicions. Respecte a la festa de Moros i Cristians, que ja porta arrelada més de 40 anys a les nostres tradicions, donarem suport plenament la seua declaració com a Festa d'Interés Turístic Autonòmic. I què dir de la Cordà, un dels nostres majors signes d'identitat i que, en tan sols 25 minuts, defineix plenament l'amor que sentim tots els paterneros per la pólvora i aqueix so tan indescriptiblement emocionant. Fa poc va ser declarada Festa d'Interés Turístic Nacional i, com no pot ser d'una altra manera, donarem suport i promourem la seua declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

  Finalment, no hem d'oblidar-nos de totes les tradicions religioses que continuarem donant suport, ja que com diu el lema de les festes de Paterna, “Foc, Festa i Fe”, és la tercera pota fonamental de les nostres tradicions.

  P: Des d'elperiodic.com li animem que envie un missatge als *paterneros perquè li recolzen en les urnes el pròxim 26 de maig

  R: Aquestes pròximes eleccions, Paterna es juga el seu futur. Actualment, tenim un desgovern que ha trencat la senda de creixement i de prosperitat que hauríem de tindre, amb una legislatura sense infraestructures serioses que garantisquen els serveis públics com a educació i sanitat, i espantant la inversió a la nostra ciutat.

  Però existeix una alternativa: apostar per unes polítiques que valoren l'esforç de totes aquelles persones que emprenen un negoci a la nostra ciutat, gaudir una Paterna segura i neta, per la qual done gust passejar, comptar amb un govern pròxim als joves i a les persones majors, disposar d'una oferta de serveis a l'altura de cada barri. Com a candidata a l'alcaldia, em compromet a aconseguir la Paterna que tots mereixem.

  Pujar