29 d’octubre de 2020 29/10/20

L'Alcalde anuncia el procés de creació del Centre de Salut de Santa Rita

L'Alcalde anuncia el procés de creació del Centre de Salut de Santa Rita - (foto 1)

  L'Ajuntament de Paterna comença ja a treballar en la conversió d'una part del centre polivalent Valentín Hernáez com a centre de salut perquè els més de 12.000 veïns i veïnes que resideixen en Santa Rita puguen disposar com més prompte millor d'aquest servei mèdic en el seu barri.

  Així ho ha avançat hui l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, després d'aprovar aquesta mateixa setmana traure a licitació la redacció del projecte de transformació d'un ala de la planta baixa de l'edifici en un centre de salut, amb accés directe des de la via pública.

  El primer edil ha explicat que la reforma es desenvoluparà sobre una superfície total de 421,63 m2 en la qual es modificaran els espais actuals per a poder acollir un mòdul de consultes, amb 11 sales, i un altre mòdul d'elements generals, amb 6 unitats.

  En aquest sentit, l'Alcalde ha detallat que el nou centre de salut albergarà 2 consultes de medicina general, 2 consultes d'infermeria de medicina general, de consultes de medicina pediàtrica, 2 consultes d'infermeria pediàtrica, una sala d'espera, 1 sala d'extraccions i una sala d'espera d'extraccions a més d'espais necessaris com a recepció, banys, oficines i una cambra de neteja.

  Juan Antonio Sagredo ha assenyalat que "l'equip de govern porta molts mesos treballant amb la conselleria de Sanitat en tot el que es refereix a la tramitació administrativa necessària per a autoritzar la conversió d'aquest centre en consultori mèdic" al mateix temps que ha indicat que "amb la redacció del projecte de reconversió en marxa, si no hi ha cap imprevist i una vegada que s'adjudiquen les obres, el centre de salut podria estar en marxa l'any que ve".

  Finalment, el primer edil ha recordat que "aquesta instal·lació, tan necessària i reivindicada pels veïns i veïnes del barri de Santa Rita, té un cost total de 115.000 euros, cofinançats en un 50% pels Fons FEDER de la UE a través del Pla Actua".

   

  Pujar