22 de novembre de 2019 22/11/19

L'alcalde anuncia una baixada total superior al 11% en l'IBI para 2019

L'alcalde anuncia una baixada total superior al 11% en l'IBI para 2019 - (foto 1)

    Els veïns de Paterna veuran reduït l'any que ve el seu rebut de l'IBI un 3% més, la qual cosa significa que en els últims anys, els paterners hauran vist rebaixat el pagament d'aquest impost en un 11% en total, amb un estalvi de 2,5 milions d'euros per als contribuents.

    Així ho ha anunciat hui l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, qui ha sol·licitat a la Gerència Regional de Cadastre que aplique novament el coeficient d'actualització dels valors cadastrals per a seguir adequant el valor dels habitatges paterneras al preu de mercat.

    El primer edil ha explicat que "aquesta nova actualització suposarà una altra reducció del 3% de l'IBI que se sumisca a la disminució del 8% que es va fer efectiva en 2017 i que suposarà una rebaixa total de més del 11% en 2019".

    En aquest sentit, Sagredo ha recordat que "aquesta és la segona actualització consecutiva del valor cadastral dels immobles de Paterna que sol·licita des que va accedir a l'Alcaldia" i ha destacat que "aquesta mesura, no solament suposa la rebaixa del rebut de l'IBI, sinó que també repercuteix en altres impostos i taxes associats al valor cadastral, com la plusvàlua, IAE, llicències d'activitat i obertura, transmissions patrimonials i actes documentats successions i donacions o IRPF".

    Així mateix, l'alcalde ha destacat "l'important esforç que està realitzant l'Executiu per a poder reduir la pressió impositiva de la ciutadania paternera al mateix que manté una gestió eficient de les arques públiques, mantenint la inversió en obra pública, millorant els serveis i instal·lacions municipals i augmentant les beques i ajudes".

    ocultar
    L'alcalde anuncia una baixada total superior al 11% en l'IBI para 2019
    Pujar