20 de gener de 2021 20/1/21

L'Ajuntament i la Policia Local llancen una campanya educativa sobre l'ús segur d'artefactes pirotècnics

L'Ajuntament i la Policia Local llancen una campanya educativa sobre l'ús segur d'artefactes pirotècnics - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament i la Policia Local llancen una campanya educativa sobre l'ús segur d'artefactes pirotècnics - (foto 2)

  La regidoria de Seguretat juntament amb la de Cultura i Foc i la Policia Local de Paterna, ha llançat una campanya per a conscienciar sobre la importància de la seguretat i la prevenció de riscos que comporta l'ús d'artefactes pirotècnics entre els xiquets i xiquetes.

  Tal com ha explicat la regidora de Foc, Paqui Periche, "l'objectiu de la iniciativa és fomentar una consciència preventiva entre els menors, mostrant-los les pautes de seguretat que cal tenir quan es manegen petards, especialment tenint en compte la proximitat de les festes falleres."

  Per a açò, s'oferiran als educadors i professors dels centres escolars municipals material que inclou normes i consells perquè els menors adquirisquen hàbits correctes per a aquest tipus d'activitats.

  A la Comunitat Valenciana existeix un decret pel qual es redueix l'edat legal per a l'ús d'artefactes pirotècnics. En el cas d'artificis pirotècnics de categoria F1 (bengales, bombetas, cascades o pistons), l'edat per a poder usar-los pansa dels 12 als 8 anys, mentre que en el cas de categoria F2 (candeles, coets voladors o trons) l'edat es redueix dels 16 als 10 anys.

  Referent a açò el Comissari Cap de la Policia Local, Rafael Mestre, ha recordat que, "en tots els casos, els menors que usen artefactes pirotècnics han de comptar amb una autorització signada pels seus pares o tutors i sempre han d'estar sota la supervisió d'un adult". A més, ha recordat que "només s'han de comprar els petards que s'ajusten a l'edat del menor i seguir les indicacions concretes que marquen els diferents fabricadors".

  Dins de la campanya informativa, a més de material didàctic, s'han editats fullets que arrepleguen un total de 12 consells per a un ús responsable dels artificis pirotècnics.

  Entre les recomanacions està la d'emmagatzemar els petards lluny de productes químics inflamables o substàncies perilloses, no manipular els petards, no llançar-los mai feia animals o persones, respectar les zones habilitades per a tirar petards o no guardar els petards en els butxaca o robes.

  Pujar