elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Paterna promociona l'oferta de cursos de formació per a joves

L'Ajuntament de Paterna promociona l'oferta de cursos de formació per a joves

  L'Ajuntament de Paterna ha organitzat este matí una jornada de portes obertes per a donar a conéixer l'oferta acadèmica dels programes formatius de qualificació bàsica per al pròxim curs 2017-2018.
  Tal com ha declarat el regidor d'Ocupació, Julio Fernández "estos cursos constituïxen una oferta formativa que s'adapta a les necessitats específiques de l'alumnat que ha abandonat l'ensenyança reglada sense haver aconseguit els objectius previstos en l'Educació Secundària Obligatòria, així com a alumnes i alumnes que presenten necessitats educatives especials associades a condicions personals de discapacitat o trastorns greus de conducta que hagen impedit la consecució d'estudis secundaris ".

  En eixe sentit, Fernández ha assenyalat que, els cursos que van dirigits a jóvens en edats compreses entre 16 i 21 anys d'edat que no hagen obtingut el títol de Graduat, tenen com a objectiu "que els alumnes i alumnes desenrotllen destreses i capacitats que els permeten aconseguir les competències professionals que els possibiliten una inserció sociolaboral de d'acord amb les seues expectatives, alhora que refermen la seua maduresa personal i el seu nivell d'empleabilitat."

  Amb un plantejament molt més pràctic, l'oferta formativa inclou cursos de "Operacions bàsiques de cocina" per a aquells jóvens interessats a treballar com a ajudants de cuines, "Activitats auxiliars de comerç" per als que vullguen emprar-se en botigues i "Operacions de reproducció manual o semiautonómica de productes ceràmics".

  Els mòduls tenen una duració d'un curs escolar per a la modalitat ordinària i dos cursos per a la modalitat adaptada a persones amb necessitats educatives especials permanents i compten amb un màxim de 15 alumnes per programa i 12 alumnes en la modalitat adaptada. A més, una vegada finalitzat el curs, els estudiants hauran de complementar-ho amb un mòdul de formació en centres de treballs, on podran posar en pràctica els coneixements adquirits i que els permetrà obtindre la qualificació professional.

  Finalment, Julio Fernández ha destacat que els cursos compten amb una subvenció en la matrícula per part de l'Ajuntament de 120,120 dividida en els diferents mòduls.
  El termini d'inscripció serà de l'11 al 18 de juliol en el Centre Valentín Hernáez i els interessats hauran d'acompanyar la seua còpia del DNI, amb la baixa d'escolarització.

  Pujar