elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament fomenta l'ocupació entre els joves menors de 30 anys

L'Ajuntament fomenta l'ocupació entre els joves menors de 30 anys

  L'Ajuntament de Paterna, a través de l'Àrea d'Ocupació, està donant a conéixer el Fons de Garantia Juvenil, una iniciativa europea que té com a objectiu garantir l'accés al món laboral dels jóvens menors de 30 anys, perquè puguen rebre una oferta d'ocupació o formació després de finalitzar els seus estudis o al quedar desocupats.

  Tal com ha declarat el regidor de Protecció i Drets de la Ciutadania, Julio Fernández, "el col·lectiu juvenil ha sigut un dels més castigats durant la crisi econòmica i necessita d'estratègies definides que contribuïsquen a millorar la seua ocupabilitat, promovent la igualtat d'oportunitats, i fomentant un esperit emprendedor".

  En eixe sentit, el regidor ha explicat que el fons de garantia juvenil contempla mesures concretes per als diferents perfils, proposant incentius que s'ajusten a les seues necessitats específiques "com oferir als jóvens que hagen abandonat els seus estudis o als poc qualificats, facilitats per a reincorporar-se al sistema educatiu ajustant els programes acadèmics de segona oportunitat a les necessitats específiques que els permeten aconseguir la qualificació que no van obtindre en el pasat."

  Amb eixe objectiu, s'ha creat un fitxer nacional on els jóvens poden inscriure's per a participar en les ofertes d'ocupació i formació que s'inclouen en el catàleg d'actuacions del Pla d'Implantació de la Garantia Juvenil i que compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, el SERVEF i empreses privades entre altres entitats.

  Entre les actuacions que s'han posat en marxa des del Fons de Garantia Juvenil, està l'ampliació dels programes formatius que permeten l'obtenció de certificats de professionalitat o que incloguen compromisos de contractació, la tarifa plana per a jóvens autònoms així com incentius a empreses que faciliten la contractació de jóvens.

  La inscripció en el sistema de Garantia Juvenil, pot realitzar-se a telemàticament en la pàgina oficial del Ministeri d'Ocupació per mitjà del DNI electrònic o el certificat digital que pot sol·licitar-se en el Registre de l'Ajuntament de Paterna. En el cas de les persones en situació de risc d'exclusió social o que compten amb alguna discapacitat, la inscripció es farà en l'oficina del SERVEF o per Registre d'Entrada en l'Ajuntament.

  A més per a poder realitzar la inscripció s'ha de ser menor de 30 anys i no haver treballat en els 30 dies naturals a la data de presentació de la sol·licitud o no haver rebut accions educatives de més de 40 hores mensuals en els 90 dies anteriors. El full d'inscripció haurà d'anar acompanyada d'una declaració escrita en la que es formalitze l'interés per participar en el sistema nacional de Garantia Social.

  Pujar