elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís urgeix a executar el pla de millora de seguretat als passos a nivell de la línia 2 de FGV en Paterna

Compromís urgeix a executar el pla de millora de seguretat als passos a nivell de la línia 2 de FGV en Paterna

  La diputada i portaveu de Compromís en la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports del parlament valencià, Belén Bachero, ha presentat una proposta per tal que s’agilitze l’execució del pla de millora de la seguretat dels passos a nivell de la línia 2 de FGV al seu pas per Paterna, així com la supressió d’aquells amb major índex de perillositat.

  Segons Bachero, “les associacions de veïns i veïnes de Paterna porten molt de temps reivindicant el soterrament de la línia 2 del metro, convertint-la en una reivindicació urgent perquè el municipi concentra molts passos a nivell, amb greus mancances de seguretat i accessibilitat, que suposen un greu risc per a les persones vianants que els empren diàriament”.

  “Soterrant les línies de metro, eliminaríem set passos a nivell en la zona urbana: tres al Barri Campament, tres al Barri Centre i un al Barri Santa Rita. Una solució definitiva als greus problemes de seguretat que són un risc per a la població de Paterna”.

  “El soterrament de la línia 2 de FGV representaria una oportunitat per a possibilitar la comunicació mitjançant vials en circumval·lació per la part sud del casc urbà, entre els barris de Campament i Santa Rita. Això significaria que, de manera indirecta, es reduiria la pressió del trànsit per l’interior del casc històric de Paterna; augmentaria la permeabilitat de les eixides cap a zones industrials, cap a Manises o mitjançant les vies ciclopeatonals per l’horta cap a Manises, Quart de Poblet i València”, ha explicat la diputada.

  “Recentment s’han anunciat solucions parcials per soterrar els accessos al municipi i els passos de vianants sota les vies en algun punt concret, provocant les reticències de caràcter tècnic (seguretat, capacitat trànsit, inundabilitat), a més de la despesa de 40 milions d’euros, sense que siga la solució definitiva per a tots els passos a nivell, ni una millora en la mobilitat interna  del casc urbà”.

  “És evident que el soterrament de les vies de FGV en aquest tram de la línia 2, seria una millora molt significativa en la qualitat de vida de tots els paterners i paterneres, a més d’un canvi en la fisonomia urbanística del municipi que permetria avançar cap a una mobilitat més amable, sostenible i segura”, ha conclòs la diputada de Compromís, Belén Bachero.

  Pujar