elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís remunicipalitzarà el naixement de la Font del Gerro a Paterna

Compromís remunicipalitzarà el naixement de la Font del Gerro a Paterna
  • La formació també proposa la unificació del subministrament d'aigües de Paterna en l'empresa de participació municipal

Compromís per Paterna ha denunciat l’actual estat del naixement de la Font del Gerro a Paterna, des de la formació han indicat que aquest espai mereix un “major respecte i protecció” com a símbol que és de la localitat. “És inadmissible l’estat en el qual es troba el nostre naixement, no és admissible que un lloc tan importat de la nostra història es trobe en aquest estat tan deplorable”, afirma la candidata a l’alcaldia de Compromís Carmen Gayá.

“L'any 2016 ja vàrem demanar que es recuperara l'espai del naixement a la vora del polígon industrial perquè fora de propietat municipal. Un espai que es troba en estos moments tancat al públic i en un estat lamentable. Amb esta mesura el que pretenem és recuperar el lligam que tradicionalment ha unit a Paterna amb el naixement de la Font del Gerro”, indiquen des de la formació.

“No entenem com l’Ajuntament permet que un símbol del nostre poble com aquest es trobe en aquesta situació actual i no faça res per a recuperar l’espai ni per a demanar a l'empresa que té la concessió del mateix que el dignifique com cal. A més a més cal recordar que continua sense aplicar-se l'acord signat el 2009, anunciat i aprovat pel PP, pel qual Aigües de València es comprometia a potabilitzar i canalitzar l'aigua de la Font del Gerro i destinar-la al consum humà”, apunten les mateixes fonts.

Indica Carmen Gayá que “des de Compromís demanem, com ja fa anys que venim fent, la unificació del subministrament d'aigües de Paterna en l'empresa de participació municipal. Amb esta mesura, pretenem que l'empresa Aigües de Paterna faça subministrament a tot el terme i no com succeeix ara que alguns barris reben el servei d'altres empreses alienes al poble. La qual cosa fa que els seus usuaris paguen més pel mateix servei que dona l'empresa de participació municipal”.

Carmen Gayá assenyala per concloure que “Compromís recuperarà el naixement d'aigua de la Font de Gerro com un element clau de la memòria col·lectiva del nostre poble. Una memòria que està viva en els nostres majors que encara recorden anar per aigua a la font que venia canalitzada des del seu naixement a la Font del Gerro”.

Pujar