31 d’octubre de 2020 31/10/20

Compromís proposa la creació d’un recinte firal al Parc Central de Paterna

  • Aquesta proposta ve treballant-se des de 2017 a la formació valencianista i compta amb el vist i plau de veïns, entitats i associacions

Compromís per Paterna ha proposat hui la creació per a que al municipi s’instal·le un recinte firal en el qual es puguen organitzar tant festivitats com fires i concerts. La ubicació i format naix des de la participació ciutadana i amb la finalitat de reduir al màxim possible les molèsties veïnals que es produeixen fins ara amb estos esdeveniments, un projecte que, segons indiquen des de la sectorial de festes de la coalició, ve treballant-se des de l’any 2017. “Esta proposta ajudaria a abaratir costos a l’Ajuntament de muntatge i desmuntatge, també s’acabarien les molèsties per talls de carrer que ocasionen als veïns de les zones quan es realitzen alguns esdeveniments”, manifesten els responsables del projecte Juanjo González i Jesús Minguet.

Compromís per Paterna ja va posar de manifest fa 2 legislatures la necessitat de comptar amb un recinte firal estable per a evitar malestar als veïns i veïnes, acabar amb la precarietat de les instal·lacions firals i donar continuïtat i rellevància a les diferents fires itinerants. “L’objectiu és que Paterna puga comptar el més prompte possible amb eixe espai estable, de manera que no sols la Fira Comercial i Gastronòmica es cèlebre allí, sinó que, a més a més, es puguen fer fires sectorials o concerts entre d’altres. Ha de ser un recinte que fomente l’associacionisme, dignifique este tipus d’esdeveniments i, sobretot, que done suport al nostre comerç local, motor de la nostra economia”, indica el regidor de la formació Carles Martí.

Per la seua part la regidora de Compromís, Neus Herrero, destaca que “parlem d’un projecte que, com no podria ser d’altra manera a la nostra coalició, naix de la Participació Ciutada, compta amb el vist i plau de veïns i veïnes, entitats i associacions del municipi. Un dur treball que ha realitzat la nostra sectorial de festes amb diferents reunions, xarrades i enquestes a peu de carrer i telemàtiques. Per a nosaltres sí és important la veu de la ciutadania de Paterna, ells saben millor que ningú que necessitats té el poble”.

“Un recinte firal instal·lat al Parc Central és l'opció majoritària desitjada per la ciutadania, entitats i associacions pel que hem pogut constatar durant estos anys de treball, és un projecte que portàrem a 2015 i 2019 al nostre programa electoral i que com s’ha vist ni Partit Popular ni Psoe tenen intenció de portar-lo endavant, no ens sorpren en absolut, no és que siguen precisament el paradigma de la Participació Ciutadana”, manifesten des de la sectorial de festes de Compromís.

“Este recinte firal estable que proposem podría ser l’exemple més clar d’un espai on poder continuar desenvolupant activitats que ajudarien als sectors dels esdeveniments i la cultura en estos moments tan durs que están vivint a causa de la Covid-19. Un lloc perfecte per desenvolupar estos esdeveniments pels accesos que te, perquè hi ha espai suficient per guardar les distàncies de seguretat i per permetre un ample aforament, Demanem a l’equip de govern que fique en marxa aquesta proposta perquè seria molt beneficiosa per a Paterna”, ha declarat per a concloure el regidor de Compromís Juanma Ramón.

Pujar