elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Paterna sol•licita enllumenat més eficient i que reposen la llum dels fanals al barri de la Coma

Compromís per Paterna sol•licita enllumenat més eficient i que reposen la llum dels fanals al barri de la Coma
  • La formació valencianista denuncia que fa més de dos mesos que els veïns i veïnes del barri de la Coma demanaren major il•luminació

Compromís per Paterna ha sol·licitat a l’executiu socialista de Paterna un enllumenat més eficient i que es reposen les llums dels fanals que no funcionen del barri de La Coma. “Veïns i veïnes del barri de la Coma demanaren que es reposaren els fanals fosos. Més de dos mesos després, des de Compromís, hem pogut comprovar que hi ha zones del barri que continuen a fosques. En concret, falta llum en la zona de vianants pegada al CEIP la Coma que es troba al final del carrer Albal i Foios, on més de mitja dotzena de fanals estan completament a fosques. Una altra zona sense llum es troba a la plaça de la Iessa”, informa la regidora de la formació Neus Herrero.

Apunten des de la formació d’esquerres que “també es troben a fosques una filera de fanals a l'altura de l'Avinguda Tomás i Valiente, amb la perillositat que suposa creuar amb poca visibilitat els passos de vianants que travessen l’antiga carretera de Llíria on els cotxes passen a major velocitat. Per últim ens fem ressò de la imatge publicada a les xarxes socials per una veïna de la poca llum al pas de vianants que comunica el barri amb el supermercat i el centre d’oci on l’afluència de cotxes és major”.

“Per tot això, Compromís per Paterna, després de revisar tot el barri, ha presentat per registre a l’Ajuntament de Paterna, les zones on no hi ha llum o aquesta és insuficient i ha demanat que es faça un estudi de l'enllumenat del barri, ja que en general els fanals són antics i poc eficients.

No podem permetre que a Paterna hi haja barris amb zones tan fosques que poden ser especialment perilloses per als vianants i que a més generen tanta inseguretat en els veïns i veïnes del barri”, assenyala Neus Herrero.

“No entenem com després de més de dos mesos l’Ajuntament continue sense reposar les llums de les zones fosques, una despesa totalment irrellevant, tan necessària per al barri de la Coma mentre gasta els diners de paterners i paterneres en màrqueting per a tractar de vendre una realitat paral·lela. Per sort una imatge val més que mil paraules, i la realitat és que la foscor és total a algunes zones del barri de la Coma amb la perillositat i inseguretat per al veïnat que això comporta”, apunten des de la formació.

Manifesta Neus Herrero per concloure que “des de Compromís per Paterna no entenem com en un barri vulnerable com és la Coma no només no s’inverteix en un enllumenat eficient sinó que és el barri amb els fanals més antics, a més passen mesos sense que es reposen les llums trencades o foses. Demanem que es reposen d'immediat les llums que falten i que es faça un estudi de l’enllumenat del barri perquè siga eficient i no genere indefensió en els veïns i veïnes”.

Pujar