elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís demana a l’Ajuntament de Paterna i Conselleria una solució per evitar la mort d’aus contra els panells acústics a les carreteres del municipi

Compromís demana a l’Ajuntament de Paterna i Conselleria una solució per evitar la mort d’aus contra els panells acústics a les carreteres del municipi
  • Veïns i entitats demanen una solució urgent com ara vinilar els cristalls o pintar-los en un color opac

Compromís per Paterna ha demanat a l’ajuntament de la localitat, i al mateix temps a la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques una solució urgent per evitar la mort d’aus contra els panells acústics a les carreteres de Paterna. “Fem esta reclamació després que diversos veïns i entitats hagen demanat públicament la necessitat de posar solució per evitar que les aus xoquen contra els panells acústics instal·lats al barri de Lloma Llarga”, explica la regidora de Compromís per Paterna Neus Herrero.

“Les obres d’instal·lació dels panells s’iniciaren a febrer de 2021 com a mesures correctores de l’impacte acústic de la CV-31 principalment a l'altura del CEIP de Lloma Llarga. Estos panells acústics tan necessaris per a evitar sorolls al barri i a l’escola presenten una problemàtica per a les aus de l’entorn, ja que, gràcies al fet que són transparents, les aus xoquen contra ells. Este problema, a més, s’agreuja en períodes de migració”, indiquen des de la formació d’esquerres.

Indiquen estes mateixes fonts que “des de Compromís per Paterna exigim a l’Ajuntament de Paterna i a la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, que va instal·lar els panells acústics tan necessaris al barri de Lloma Llarga, una solució per evitar que les aus xoquen contra ells i evitar d’esta manera que deixen de produir-se l’elevat nombre d’aus mortes que estan trobant-se en les últimes setmanes”.

Davant esta situació Neus Herrero ha manifestat que “des de Compromís instem a l’ajuntament i a la Conselleria a què posen una solució al problema al llarg dels 300 metres de vidriera a la part superior de les barreres acústiques i que suposen una trampa mortal per a moltes aus”.

“Diversos sistemes com l’aplicació d’un vinil adhesiu o pintar els vidres dels panells podrien ser una solució viable. En definitiva, es tractaria de dotar al panell de certa opacitat perquè les aus pogueren detectar la barrera i evitar així morts innecessàries de moltes aus del nostre entorn. També demanem que per a les pròximes barreres acústiques que s'instal·len no s'utilitzen panells transparents per evitar de nou esta problemàtica”, afegeix per a concloure la regidora de Compromís.

Pujar