27 de novembre de 2020 27/11/20

Comencen els treballs d'identificació de les restes mortals en les fosses comunes del cementeri

Comencen els treballs d'identificació de les restes mortals en les fosses comunes del cementeri - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Comencen els treballs d'identificació de les restes mortals en les fosses comunes del cementeri - (foto 2)

  La diputada d'Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez, Rosa Pérez, acompanyada per la regidora d'Infraestructures, Núria Campos i el regidor de Protecció i Drets a la Ciutadania, Julio Fernández juntament amb el coordinador del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica, Matías Alonso, i una vintena de veïns i familiars, han visitat hui el cementeri municipal de Paterna on aquest matí ha començat els treballs d'excavació de les fosses comunes.

  Les labors de prospecció són el resultat de l'acord obtingut entre el consistori i el Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica mitjançant el qual es busca exhumar i identificar les restes mortals que es troben en les fosses 82 i 113, amb possible ampliació a la fossa 81.

  Tal com ha recordat Campos, per facilitar els treballs d'excavació i exhumació de les dues fosses, l'Ajuntament de Paterna ha habilitat una zona en les instal·lacions del cementeri per a l'emmagatzematge de materials de l'excavació i la terra que s'extregui de les fosses. A més, també ha delimitat i condicionat un espai cobert per poder realitzar el tractament de les restes òssies exhumades mentre duri el procés.

  Finalment, la regidora ha assenyalat que els treballs d'obertura de les fosses, que donaran començament cada dia a les 8 hores i s'estendran fins a les 18 hores, tenen un termini aproximat d'execució de sis mesos i ha indicat que, previsiblement, entre el dijous i el divendres d'aquesta setmana començaran a aparèixer les primeres restes.

  Pujar