elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La campanya del Dia Mundial Sense Tabac de Paterna centra el seu missatge en la salut de la dona

  Dimecres que ve 31 de maig se celebra el Dia Mundial sense tabac, i l'Ajuntament de Paterna, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) ha llançat una campanya dirigida a informar i conscienciar sobre les conseqüències que el consum de tabac tenen sobre la salut.

  Tal com ha explicat el regidor de Protecció i Drets de la Ciutadania, Julio Fernández, "este any la campanya se centrarà en la dona i els efectes danyosos que el tabac té, de manera específica sobre la seus salut".

  Per a això, s'instal·larà una taula informativa durant el matí del 31 de maig en la porta del consistori en què es repartiran fullets amb informació relativa als principals efectes que el tabac té en la salut de les dones com una menstruació irregular o un augment dels problemes d'osteoporosi, o càncers específics com el càncer de cervix davant el qual les fumadores presenten un doble risc a desenrotllar-ho.

  A més, també s'aprofitarà la jornada per a orientar els veïns i veïnes sobre les els recursos amb què compte l'Ajuntament per a ajudar-los a abandonar l'addicció.

  Finalment, el regidor Fernández ha destacat que la iniciativa també va enfocada a previndre el consum de tabac entre les adolescents, que ha augmentat de manera notable en els últims anys, arribant a superar els hòmens.

  En eixe sentit ha recordat que "según l'última enquesta d'estudiants d'ensenyança secundària, un total de 33'2 xiques adolescents entre 12 i 16 anys havia consumit tabac enfront d'un 29'6 de xics en els últims 12 meses" i ha insistit en la necessitat de continuar treballant amb este col·lectiu a través dels tallers i xarrades que des de la UPCCA s'impartixen en els centres escolars de Paterna.

  Pujar