elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Agredeixen i insulten una zeladora en un centre de salut de Paterna

Agredeixen i insulten una zeladora en un centre de salut de Paterna
  • Hui els companys s'han manifestat a les portes de l'ambulatori en senyal de protesta

MÉS FOTOS
Agredeixen i insulten una zeladora en un centre de salut de Paterna - (foto 2)

Una zeladora del principal centre de salut de Paterna, ubicat a la plaça Clot de Joan, va ser agredida i insultada divendres passat a la nit durant una guàrdia nocturna. Segons ha pogut saber elperiodic.com, la zeladora va rebre un cop a l'esquena per part d'una usuària que, a més, posteriorment, el va insultar i va amenaçar. Tot i que no va patir ferides greus sí que pateix seqüeles psicològiques i anímiques. Es dóna la circumstància que és una treballadora veterana i molt estimada al centre, motiu pel qual aquest dilluns els companys han sortit al carrer per manifestar la seva repulsa a aquests fets.

El sindicat CSIF ha demanat per escrit a la direcció del departament de salut Arnau de Vilanova-Llíria “mesures immediates i urgents” després de l'agressió, física i verbal, patida per una zeladora al centre de salut ubicat a la plaça Clot de Joan, a Paterna, a l'esmentat departament. La central sindical ha participat avui en la concentració de repulsa davant del que ha passat i de suport al col·lectiu de treballadors.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica al seu escrit que l'agressió l'ha patit la zeladora “durant la seua guàrdia al Punt d'Atenció Continuada (PAC) de Paterna a la tarda del 10 de març”. A més, recalca que "per desgràcia aquests fets se succeeixen sovint per part d'usuaris cap a personal que atén els centres",

El sindicat, que mostra a l'escrit, tal com ha fet a la concentració d'avui, “la nostra més gran repulsa aquests fets i el nostre suport total a aquesta companya i al conjunt de professionals de sanitat”, demana immediatament “que es pose” en marxa una campanya de conscienciació i respecte, adreçada a l'usuari, en relació amb el tracte cap als professionals de la sanitat valenciana”.

CSIF insisteix que "ja n'hi ha prou d'agressions" i sol·licita "més sensibilitat per part de Conselleria que, malgrat que l'agressió es va produir divendres a la nit, a última hora del matí d'aquest dilluns encara no ha contactat amb l'afectada ”. El sindicat, en canvi, ha posat els seus serveis jurídics a disposició de la zeladora, afiliada a CSIF.

La central sindical considera imprescindible que, amb caràcter immediat, es duga a terme la campanya de conscienciació esmentada i que, a més, s'apliqui una avaluació de llocs de treball al centre de salut del Clot per prevenir riscos laborals, principalment dirigida a evitar més agressions com l'ocorreguda.

Pujar